E-imza 10 yılda 2 bin ağacı kurtardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Türkiye'nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-Güven, bu yıl sektörde 10. yılını kutluyor. Geride kalan 10 yılda birçok yenilikçi hizmet ile şirketlere yeni kazanımlar sunan E-Güven'in , özellikle zaman tasarrufu ve güvenlik anlamında önemli projelerin altına imzasını attğını belirten E-Güven Genel Müdürü Can Orhun, bugün Türkiye'nin önde gelen birçok kamu kuruluşunun yanı sıra özel sektörde faaliyet gösteren şirketler ve fikir ve sanat eseri sahiplerinin E-Güven'in n sunduğu hizmetleri kullanmaya devam ettiğini söyledi. 

E-Güven Genel Müdürü Can Orhun, e-imza'nın zaman ve maliyet gibi avantajlarının yanında çevreye sağladığı katkıların da göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirerek ‘'İçinde bulunduğumuz bilgi çağında artık zamanı doğru kullanmak çok önemli. Bu sebeple önceden fiziksel ortamda gerçekleştirdiğimiz işlemlerin çoğunu artık elektronik ortamda gerçekleştirmek istiyoruz. E-imza bu konuda hem kamu hem de özel şirketler açısından çok önemli faydalar sağlıyor. ilk etapta zaman ve maliyet konuları ön plana çıksa da kağıt ve tonerlerden yapılan tasarruflar, çevreye de büyük katkılar sağlıyor. Bu sebeple e-imza her açıdan pozitif geri dönüşler sağlayan bir uygulama olarak yaygınlaşmayı sürdürüyor "dedi. 

Maddi kazanımlarla sınırlı değil
E-Güven'in sunduğu hizmetlerle sağladığı kazanımların sadece maddi kazanımlarla sınırlı olmadığını belirten Can Orhun, elektronik ortamda çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilen yazışmaların, aynı zamanda kağıt ve kartuş-toner gibi sarf malzemelerinden tasarruf sağlayarak çevrenin korunmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Bankalar, özel şirketler, üniversiteler ve devlet kurumları tarafından kullanılan e-imza sayesinde 10 yılda milyonlarca sayfa kağıdın kullanımının ve yaklaşık 2 bin 16 ağacın kesilmesinin önüne geçildiğini ifade eden Orhun, buna ek olarak yüz binlerce toner-kartuşun kullanılmasına gerek kalmazken bu belgelerin gönderimi esnasında oluşan enerji sarfiyatından da tasarruf sağlanmış olduğuna dikkat çekti.