EBK yeni franchising yatırımcı arıyor

Et ve Balık Kurumu başvuruları uygun görülmeyen veya tamamlanamayan eksik kalan mağazalar için yeni başvurular alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Halka doğrudan satış yapmak üzere franchising yöntemiyle 17 ilde toplam 100 şube açtırmak için duyuruya çıkan Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürlüğü, başvuruları uygun görülmeyen veya tamamlanamayan, İstanbul ve Ankara'daki bazı ilçeler ile Eskişehir, izmir, Kocaeli, Bursa ve Konya'da eksik kalan mağazalar için yeni başvurular alacak.

Bu illerde, EBK'dan franchising almak isteyen yatırımcıların, 5 Eylül günü mesai saati bitimine kadar EBK'ya başvurması gerekiyor.

EBK, İstanbul'da Pendik, Tuzla, Maltepe, Başakşehir, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sarıyer, Arnavutköy, Beşiktaş, Bağcılar, Ankara'da Mamak (Cebeci), Eryaman, Batıkent, Gölbaşı, Çankaya (Yıldız) ile İzmir'de Bornova, Kocaeli'de Gebze ilçesi ile Eskişehir, Bursa, Konya'da eksik kalan ''franchiseler'' için yeni başvurular alacak.

Mağaza olabilecek yerler için; gıda maddelerinin yoğun satılabileceği, ana cadde ve bulvar üzerinde, insan hareketinin fazla olduğu, 80 metrekare ve üzeri özelliklere sahip başvurular değerlendirilecek. Şartnameler, 50 lira bedel ile edinilebilecek.

EBK, kendi ürettiği et ve et ürünlerini satmak üzere franchising sistemi ile 100 mağazanın açılması için şubat başında duyuru yapmıştı. Franchising yöntemi ile İstanbul'da 50, Ankara'da 20, İzmir'de 5, Bursa'da 4, Kocaeli'de 3, Adana, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Mersin, Samsun'da 2'şer, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Sakarya, Trabzon'da birer mağaza açılacak.

Şimdiye kadar 55 franchise açıldı

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu yöntemle açılan EBK şube sayısı 55'i buldu. Şubelerin 21'i İstanbul, 13'ü Ankara, 4'ü Bursa, 3'ü İzmir, 2'şer tanesi Adana, Mersin ve Antalya'da yer alırken, Eskişehir, Konya, Gaziantep, Samsun, Sakarya, Kayseri, Kocaeli ve Trabzon'da birer şubesi bulunuyor. 

Franchising yöntemiyle 17 ilde toplam 100 şube hedefleyen EBK, 5 Eylül günü mesai saati bitimine kadar açılması planlanan 19 şube için yeni başvuru alacak.

EBK, franchising için başvuran girişimcilerin mağaza olarak kullanmak istedikleri yerleri inceliyor ve uygun olup olmadığına bakıyor ve uygun bulunan yerlerle ilgili sözleşme imzalanıyor. Mağaza açmak için başvuran girişimcilerden, mağaza başına, Ankara ve İzmir'de 80 bin lira, İstanbul'da 100 bin lira, diğer illerde ise 60 bin lira giriş bedeli isteniyor. Franchising olan bayilere, yüzde 8-15 arasında indirimli fiyat ile ürün verilecek. Kurum araçları ile yapılan ürün sevkıyatlarından taşıma ücreti alınmayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir