EBSO'da ikinci Ender Yorgancılar dönemi

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar listeyle girdiği seçimlerde güven tazeledi. Odanın yeni yönetim kuruluna 3 yeni isim katılırken, eski yönetim kurulu üyesi Berkay Eskinazi süpriz olarak nitelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu ALP

İZMİR - Geçen hafta meslek komitesi seçimlerini tamamlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) yönetim kurulu başkanlığı, yönetim kurulu, meclis başkanlığı, 22 kişilik TOBB delegesi ve disiplin kurulu üyeleri  seçimleri  için sandığa gidildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar 25 yıl aradan sonra tek listeyle girdiği seçimlerde  güven tazeledi.
EBSO'da mesleklerin sektörel bazda daha geniş  temsil edilmesi için yönetimde değişikliğe giden Yorgancılar, yönetim kuruluna  3  yeni isim soktu.  Yeni isimler tekstil sektöründen  Ateş İlyas Demirkalkan, enerji sektöründen Deniz Gündüz ve madencilik sektöründen Hakan Ürün oldu.  Seçimlerin sürprizi ise yönetime girmesi kesin gözüyle bakılan eski Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi'nin listede yer almaması oldu. Yönetim Kurulu'nda geçtiğimiz dönem bayan üye bulunurken bu dönemde bayan temsili gerçekleşmedi. Yeni yönetimde yer almayan diğer isimler ise  meclis üyesi olmayan Bayram Talay ile Tuncer Vardarcı ve Yıldıray Yalınız oldu. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, tek liste nedeniyle son derece sakin bir seçimyaşandığını belirterek, "Bu da 25 yıl sonra tek  başına  olarak adaylığım sonucunda oldu. Geçtiğimiz dönemde yaptığımız çalışmaların,  hem şahsım hem de yönetim kurulu arkadaşlarımızın güveninin neticesinde oldu. Bizi daha fazla sorumluluk yükledi. 4 yılık süre zarfında daha fazla sorumluluk aldı. Bu da EBSO'yu daha iyi yere getirecek. 2023 hedeflerine ulaşmada büyük katkı sağlayacaktır" dedi.
EBSO bayan  üye sayısının  çok az olduğunu hatırlatan Yorgancılar, geçen dönem 4 olan kadın meclis üye sayısının  bu dönem 5'e çıktığına dikkat çekerek, " Bu durum kadınların işgücüne katılımı ile bu sayı artıyor. Bizim için gurur oldu. İki tanesini TOBB delegesi olarak yazdım" diye konuştu.
EBSO'da ahde vefa olduğunu dile getiren Yorgancılar, sözlerine şöyle devam etti: " Atıl Akkan ilk başkanımdır. Bu seçimlerde meclise giremeyen Atıl Akkan ve Bayram Talay'ı disiplin kuruluna yazdım. Bu listeleri yaparken bu kadar zorlanacağımı düşünmüyordum. Tüm arkadaşlardan görev talebi oldu. 130 kişi meclis üyesi arasından 11 yönetim kurulu, 21 kişi TOBB delegesi olarak 32 kişiyi seçebiliyorum. Bu açıdan zorlandım."  Öte  yandan  İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'ın Diyarbakır'a atanmasının ardından EXPO 2020 ile ilgili soruları da yanıtlayan Yorgancılar, "Sayın Valimizin EXPO seçimlerine kadar kalması avantajlı olurdu. Yeni gelecek sayın valimiz de büyük bir ihtimalle EXPO 2020 İzmir'in koordinasyonunda yürütme ve yönlendirme kurulunda devam edecek. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

EBSO'da Yeni yönetim

EBSO Yönetim Kurulu  şu isimlerden oluşuyor: Ender Yorgancılar, İbrahim Gökçüoğlu, Erdoğan Çiçekçi, Hüseyin Vatansever, Haluk Tezcan, Muhsin Dönmez, Eyüp Sevimli, Ateş İlyas Demirkalkan, Deniz Gündüz, Kamil Porsuk ve Hakan Ürün. EBSO Yönetim Kurulu Yedek Üyeler ise Cemal Altıntaş, Metin Akdaş, Gürcan Ekler, Mesut Kanat, Davut Yanık, Ersan Yıldırım, Hüseyin Eren, Murat Güner, Mehmet Güran, Feyyaz Ünal oldu. EBSO Disiplin Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Atıl Akkan, Bayram Talay, Şener Gencer, Orhan Köymen, Ertuğrul Doğuç, Fevzi Çakaloğlu
EBSO'nun TOBB Genel Kurulu Asil Delegeleri, Nedim Uysal, Mustafa Dirin, Mustafa Güçlü, Ömer Kaplan, Kenan Lider, Hüseyin Uğur, Ahmet Taşpınar, İbrahim Gökçüoğlu, Haluk Tezcan, Metin Akdaş, Cemal Altıntaş, Nejat Özduran, Hakkı Ataroğlu, Ertaç Karagözlü, Davut Yanık, Mesut Kanat, Kürşad Yuvgun, Işın Yılmaz, Aytekin Öztaş, Temel Aycan Şen ve Hatice Suzan Erman'dan oluştu.

Meclis başkanı Esen oldu

Meclisin en yaşlı üyesi olan Nedim Uysal'ın açtığı mecliste 130 meclis üyesi meclis başkanı  ve meclis başkan vekillerini seçmek için oy kullandı.  Meclis başkanlığı için  EBSO Yönetim Kurulu eski Başkanı Salih Esen, yine EBSO eski Başkanı Kani Aydoğdu ile EBSO Meclis Üyesi Hüseyin Arıcı yarıştı. Seçimin galibi Salih Esen oldu

Adnan Saka, ALTO'da 9'uncu dönemine girdi

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) seçimini Başkan Adnan Saka, bir kez daha kazanarak odada 9'ncu  dönemine girdi. ALTO'da 22 yıldır başkan olan Adnan Saka, seçime 'Değişim Grubu' ile giren Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un oğlu işadamı Cem Oğuz ve bir dönem AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı yapan Müjdat Bıçakçı ile yarıştı. Odanın bin faal üyesinden 778'i seçimde oy kullanırken, geçerli sayılan 662 oyun 359'unu Saka'nın listesi, 189'unu Cem Oğuz'un, 99'unu da Müjdat Bıçakçı'nın listesi aldı.
Bu sonuçla meclisteki 28 sandalyenin tamamını alan Saka, "Aliağa için daha yapacağımız çok güzel işler var" diye konuştu.

ATB, Ali Çandır ile devam dedi

Duygu ŞAHİN

ANTALYA - Antalya Ticaret Borsası Meclisi, 3 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından yeni yönetimi ve başkanı, disiplin kurulunu, TOBB delegelerini seçti. Sabah 09.00'da kurulan sandıklarda oy kullanan 19 meclis üyesi Antalya Ticaret Borsası'nı 4 yıl yönetecek yönetim kadrosunu belirledi. Seçimde Ali Çandır başkanlığındaki yeni yönetimine İbrahim Köseoğlu, Mahmut Ruhi Alpagot, Halil Bülbül ile Süleyman Ersan seçildi. Meclis üyeleri, TOBB delegeliğine İbrahim Yılmaz, Ata Sönmez, Adnan İngeç, Hakkı Ergin Civan ile İsmet Kerem'i seçti. Sandıkta, disiplin kurulu üyeliğine, Lütfü Göbüş, Burak Gönen, Şemsettin Kayaaltı, Hasan Tuğrul Gençer, Erhan Büyükkasap, Güçlü Hayri Tokman seçildi.
Yapılan seçimle ikinci kez ATB  Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ali Çandır, yeni dönemde fark yaratıcı çalışmalar ile gerek tarım sektörü, gerekse Antalya için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Geçen dönem 24 olan meclis üye sayısının 19'a düştüğünü vurgulayan Çandır, "7 olan yönetim kurulu üye sayısı da 5'e düştü. Zorlandığımız konu, hepsi birbirinden değerli, hepsi her türlü görevi yapabilecek arkadaşlarımız arasından seçim yapmamız oldu. Meclisimizin bunu anlayışla karşıladığını gördük bu da bizi mutlu etti" diye konuştu.

Balıkesir Ticaret Odası’nda Ermişler, Yavuz’a fark attı

[PAGE]

 

Balıkesir Ticaret Odası’nda Ermişler, Yavuz’a fark attı

E. Sultan AZİZOĞLU

BALIKESİR - Balıkesir Ticaret Odası Genel kurulu'nda mevcut başkan Mahmut Yavuzile  Değişim Platformu'nun adayı Fahri Ermişler'in arasında süren yarışı  Ermişler kazandı. 18 meslek komitesi üyelerinin belirleneceği seçimde yaklaşık 2 bin kişi zaman yetersizliği nedeniyle oy kullanılamadı. Açılan sandıklarda 13 komiteyi Fahri Ermişler'in listesi kazanırken, kalan 5  komiteyi Mahmut Yavuz'un ekibi kazandı.
   
Gebze'de Nail Çiler, GESİAD'a karşı kazandı

Özgür GÜNDÜZ

GEBZE - Gebze Ticaret Odası komite seçimleri 25 grupta yapılan seçimle tamamlandı. Seçimlere mevcut başkan Nail Çiler ve ekibi gökkuşağı, Gebze Sanayici İş Adamları Derneği de (GESİAD) sarı listeyle  girdi. Sandıkların açılmasıyla birlikte GTO'nun yeni meclisi de şekillenmeye başladı. Üyeler 25 komite için 27 sandıkta oy kullandı. 25 meslek komitesinin 15'inde Nail Çiler'in listesi, 9 meslek komitesinde ise GESİAD'ın listesi yarışı önde tamamladı. Bir meslek komitesinin sonucunu ise mahkeme kararıyla belirlenecek. Resmi olmayan bu sonuçlara göre Nail Çiler'in listesinden 43, GESİAD listesinden de 26 kişi meclis üyeliğine seçilmiş oldu. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, kazananın Gebze olduğunu belirterek, "Siyasi parti temsilcileri ve bazı kurumlar bu işe girişmesinler. Bizim ailemizin içine karışmasınlar" dedi.

OTSO'da Efendioğlu güven tazeledi

Esra ÖZARFAT

BURSA - Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (OTSO) seçimlerde mevcut başkan Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanı Erol Hatırlı ile  Emrullah Sözer ve Levent Çokgüler'in grubu ile yarıştı. Adaylardan Sözer talip olduğu gruptan çıkamadı. Erol Hatırlı karşısında meclis başkanlığına talip olan Levent Çokgüler ise grubundaki rakibi ile berabere kaldı. Çokgüler kura çekimini kaybedince grubundan çıkamadı. Seçimler sonucunda OTSO Meclisi'ne Efendioğlu grubundan 18 kişi, rakip gruptan ise 10 kişi girebildi. İki kişi ise meclise bağımsız üye olarak katıldı. Tamamlanan meclis seçimlerinden sonra gözler yönetim kurulu seçimine çevrildi. Efendioğlu karşısında aday olan grubun öncü isimleri Meclis'e giremeyince gruptan seçilen 10 kişinin rakip liste oluşturup oluşturmayacağı şimdilik belli değil. Yönetim 11 Mayıs'ta yapılacak ilk meclis toplantısında belli olacak.

Gaziantep'te seçim zamanı

[PAGE]

 

Gaziantep'te seçim zamanı

M. Tekin ÇİÇEK

GAZİANTEP - Bugün yapılacak olan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) seçimleri öncesinde  heyecan doruk noktasına ulaştı. Tek liste halinde gidilecek olan ve saat 09.00'da başlayıp 13.00'da bitecek olan GSO seçimlerinde mevcut başkan Adil Konukoğlu dışında başka aday yok.
Ancak  21 yıllık başkan Mehmet Aslan'ın sürpriz bir şekilde kendi grubundan çıkamadığı GTO'da birçok alternatif senaryo devrede. GTO'da saat 14.00-17.00 arasında yapılacak olan seçimlerde meslek grubu seçimleri yapılmadan önce kendi grubunda seçildiği takdirde başkanlığa aday olacağını açıklayan Eyüp Bartık'ın karşısına aday odlarak halen GTO Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren  Cengiz Uygun çıktı. Meclis Başkanlığı için daha önce aday olduğunu açıklayan  Mehmet Teymur ve son gün meclis başkanlığı için aday olan Ali Yener arasında dayoğun bir çekişme yaşanacak. Adaylarından Eyüp Bartık, GTO Değişim Grubu olarak yola çıktıklarını belirterek, "Bu gücünü binlerce GTO üyesinden alan bir taban hareketi. Tüm meslek komitelerinde aynı ilke ve duyguları benimsemiş, sektörlerinde zirveye ulaşmış, şehrimize ve ülkemize değer katan birbirinden başarılı iş adamlarımız var. Ben inanıyorum ki seçimler sonucunda Gaziantep'in hür iradesi kazanacaktır" şeklinde konuştu.
Diğer aday Cengiz Uygun da son zamanlarda büyük bir ivme yakalayan Gaziantep'in bu başarısının arkasında ortak akılla yönetilmesinin olduğunu ifade ederek, " "Ortak Akıl kültürünün Gaziantep'e yerleştirilmesinde öncü bir görev üstlenmiş olan odamızın bundan sonra da bu misyonunu devam ettirmesi için aday oldum. Yeni projeler hayata geçireceğiz. Çok değerli insanlarla yola çıktık" dedi.

Borsada seçim yarın

Bu arada Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) meslek grubu seçimleri ise yarın saat 09.00-17.00 saatleri arasında borsa hizmet binasında yapılacak.GTB seçimlerinde gruplarında seçilmeleri halinde mevcut başkan Ömer Çelik'in yanı sıra Ahmet Tiryakioğlu'nun da yönetim kurulu başkanlığı için aday olacağı konuşuluyor.

MUTSO'da Karakuş ile Altaş yarışıyor

Sedat ALP

MUĞLA - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MUTSO)  11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak seçim öncesinde, başkan adayları arasındaki yarış hızlandı.Güçbirliği Grubu'yla seçime hazırlanan MUSTO Başkanı Bülent Karakuş ile 'Gelişim Grubu' ile hazırlanan Safa Altaş'ın seçime yönelik çalışmaları Muğla sokaklarına da taştı. Altaş, ilan panolarında, "MUTSO aidat toplamaktan başka ne yaptı?"  mesajını yazarak Karakuş yönetimini eleştirirken, Karakuş da, Altaş'ın kiraladığı panoların yanındaki alanları kiralayarak, "Değişimle başladık, gelişimi tamamladık, geleceği planladık, hayata geçireceğiz"  mesajını yazdı. Karakuş, çeşitli panolarda bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetleri de anlattı. MUTSO yönetim kurulu ve meclis başkanları, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca'da faaliyette bulunan üyeleri için Ortaca'da bir toplantı düzenledi.  Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Hilmi Giresun, yeni dönemde de birlik ve beraberlik içinde hizmete devam edeceğini belirterek, "Siyaset aracılığı ile bu birliğin bozulmasına izin vermeyeceğiz.  Siyasi parti farkı gözetmeden tüm kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, işbirliği içerisinde, ilimizin üyemizin sorunlarını nasıl çözebiliriz diye çözümler arıyoruz" diyerek, üyelerden destek istedi.

Küçükçü, Konya Sanayi Odası başkanlığına talip

Konya Sanayi Odası Meclis Başkanlık divanı üyelerinden Memiş Kütükçü  Konya Sanayi Odası'nın 25 mayısta yapılacak  genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Konya'nın esas zenginliğinin iç dinamikleri ve girişimci ruhu olduğunu belirten Kütükçü, "Konya'nın yakaladığı hızlı ivmede bu güç çok önemli.Uluslararası markaları Konya'ya çekmek için çalışacağız.
Konyalı ihracatçıların limanlara daha kolay ulaşmasını sağlamak adına Konya Sanayi Odası olarak önemli destek verdik. Bu anlamda Mersin Limanı'na doğrudan ulaşım hedefi doğrultusunda sürdürülen demiryolu projesinin tamamlanması için çalışacağız. Firmalarımızın dünya pazarlarında daha fazla yer alması için marka oluşturmalarına yönelik özel strateji geliştireceğiz. Konya Türkiye'nin sanayisinde çok ciddi söz sahibi.  2023 projeksiyonuna uygun olarak bu yapıyı hızla yükselteceğiz. Önümüzdeki dönem Konya için bir atılım yılı olsun diye çalışmak istiyorum" şeklinde konuştu.