Eczacıbaşı Rusya'da 2. fabrikasının temelini attı

Yapı Ürünleri Grubu'nun ikinci fabrikası olacak seramik sağlık gereçleri fabrikasının temeli atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Rusya'daki ikinci fabrikası olacak seramik sağlık gereçleri fabrikasının temeli atıldı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Rusya'nın Serpukhov bölgesinde faaliyet gösterecek karo seramik fabrikasının inşaatının devam ettiği, aynı bölgede kurulacak seramik sağlık gereçleri fabrikasının temelinin de dün atıldığı belirtildi.

Açıklamada, 10 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ve 2 yıl içinde üretime geçmesi hedeflenen seramik sağlık gereçleri fabrikasının üretim kapasitesinin yıllık 300 bin adet olacağı kaydedildi.

İlk aşamada yaklaşık 10 milyon avro yatırım yapılacak fabrikanın 65 kişiye istihdam sağlayacağı dile getirilen açıklamada, zaman içinde yatırım tutarının 35 milyon avroya, istihdamın ise 320 kişiye ulaşacağı bildirildi.

Açıklamada, aynı bölgede geçen yıl temeli atılan ve 25 bin metrekarelik alanda hizmet verecek karo seramik fabrikasının ise 30 milyon avroluk yatırımla gerçekleştirileceği, fabrikanın yıllık 3,2 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, yeni fabrikanın temel atma töreninde konuşan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Ahmet Yamaner, Grup bünyesindeki 16 üretim tesisinden 8'inin yurt dışında yer aldığını ve uluslararası pazarlara üretim yaptığını belirtti. Yamaner, şunları ifade etti:

"Karo üretimi yapacak 17. fabrikanın kuruluşu tamamlanırken, 18. fabrikada ise seramik sağlık gereçleri üretilecek. Her iki fabrikaya, toplam 65 milyon avro tutarında yatırım yapıyoruz. Hedefimiz, Rusya'nın yaklaşık 100 milyar avro büyüklüğündeki inşaat pazarından pay almak ve Vitra'nın, ülkenin en çok tercih edilen seramik markası haline gelmesini sağlamak. Bu sebeple hem üretim yatırımlarımıza devam ediyor, hem de satış ağımızı genişletiyoruz. Moskova ve Kazan'ın ardından, Serpukhov mağazamızı hizmete açtık."

Ahmet Yamaner, Rusya ve çevre ülkelerde 5 yıl içinde 50 mağazaya ulaşmayı planladıklarını da dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir