Ege Bal Japon pazarında büyüyor

Şirket, Foodex Japan 2010 Uluslararası Gıda Fuarı'nda bal ve zeytinyağındaki ürün portföyünü tanıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege markalı ürünleriyle bal ve zeytinyağında geniş bir ihracat potansiyeli yaratan Ege NKM Gıda AŞ, Foodex Japan 2010 Uluslararası Gıda Fuarı'nda bal ve zeytinyağındaki ürün portföyünü tanıttı.

Japonya'da 4 gün süren fuarda önemli ihracat bağlantılarına imza attıklarını ve yoğun ilgiyle karşılandıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, "Ege markası artık tüm dünyada tanınıyor. İhracattaki yükselişimiz bize yeni pazarların kapısını açıyor. Hem zeytinyağı, hem de baldan oluşan yeni ürün yelpazemizi gıda devlerinin beğenisine sunduk" diye konuştu.

Ege markasının Uzak Doğu pazarlarında bilinirliğini artırmak için 6 yıldır çalışmalar yaptıklarını belirten Kalpaklıoğlu, fuarda, çiçek, çam, ginseng, kekik, tarçın ve yayla balların, zeytinyağında da geniş ürün yelpazesini sergilediklerini kaydetti.

Japon pazarında özellikle gıda sektöründe başarılı olmak için güven ve kalite unsurlarının çok önemli olduğuna işaret eden Kalpaklıoğlu, "Japon firmaları ve Japon halkı ürün ve marka seçiminde çok titiz davranıyor. Öte yandan alıştığı ve sevdiği bir markadan da kolay kolay vazgeçmiyor. Ege markasıyla son birkaç yıldır Japonya;dan ciddi talepler alıyoruz. Fuar bu açıdan bakıldığında, bize yeni müşteri ve ihracat bağlantılarının kapısını açtı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir