Ege'de bir facia daha: 20 ölü

Bademli mevkisi açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 20 kişi öldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Dikili ilçesinde sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 20 kişi öldü, 21 kişi de kurtarıldı.

Dikili ilçesi Bademler mevkisi açıklarında ahşap teknenin battığı ihbarı üzerine olay yerine giden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yarı batık konumdaki teknede arama kurtarma çalışması başlattı. 

Sabah saatlerinde başlatılan çalışma kapsamında ilk etapta 21 kişi kurtarıldı, 9 kişinin ise cesedine ulaşıldı. Kurtulanların ifadesine göre kayıp olduğu belirtilen 11 kişinin bulunması ve kurtarılması için Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 2 bot ve 2 helikopterle çalışma yapıldı. Çalışmalar sürerken kayıp 13 sığınmacıdan cesedine ulaşılmasıyla birlikte ölü sayısı 20 kişiye yükseldi.

Kurtarılan mülteciler, Dikili Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tedavilerinden sonra da, taburcu edildi. Mülteciler, polis merkezine götürüldü. Burada verecekleri bilgiler doğrultusunda, kaçışlarına yardım eden insan tacirlerinin bulunması için, çalışma yürütüleceği açıklandı. Bu arada hastanenin morguna konulan cesetleri teşhisleri sırasında yürek burkan anlar ortaya çıktı. Tedavileri tamamladıktan sonra morga götürülen 2 baba, çocuklarını burada teşhis etti. Morgu önünde duran iki babanın yaşadığı acı ve hüzün, yüzlerine yansıdı. Cesetlerinin, nöbetçi savcının inlemesinden sonra İzmir Adli Tıp kurumu Morgu'na gönderileceği belirtildi.