EKK, istihdam ve mesleki eğitimi ele aldı

Bugünkü EKK toplantısında, "İstihdam ve Mesleki Eğitim İlişkisinin Güçlendirilmesi Eylem Planı" taslağı görüşüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, "İstihdam ve Mesleki Eğitim İlişkisinin Güçlendirilmesi Eylem Planı" taslağı görüşüldü.

Toplantının ardından Hazineden yapılan açıklamaya göre, EKK'ye Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve ilgili kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

EKK, Ulusal İstihdam Stratejisi Politika ve Tedbirleri ile Stratejinin en önemli eksenlerinden bir tanesi olan "İstihdam ve Mesleki Eğitim İlişkisinin Güçlendirilmesi Eylem Planı" taslağını görüşmek üzere toplandı.

Taslak ile Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar arasında sürdürülebilir işbirliği ortamının hazırlanarak, mesleki ve teknik eğitimin iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda verilmesinin sağlanması, eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, hayat boyu öğrenmenin desteklenerek aktif iş gücü piyasası politikalarının etkin olarak uygulanması, mesleksizlik sorununun giderilerek işgücünün istihdam edilebilirliğinin artırılması amaçlanıyor.

Toplantıda, eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi ekseni başlığı altında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından teknik çalışmaların devam ettirilmesine, Ulusal İstihdam Stratejisinin diğer eksenleri üzerinde ilgili kurumların katılımı ile teknik çalışmaların devam etmesine, gerekli aşamalarda sivil toplum örgütleri ile tekrar bir araya gelinmesine verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir