Ekşi'ye 100 bin liralık tazminat davası açtı

Erdoğan, köşe yazısında, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle Oktay Ekşi ve Hürriyet gazetesi aleyhinde 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Erdoğan, "Az Demişiz" başlıklı köşe yazısında, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle yazıyı kaleme alan gazeteci Oktay Ekşi ve Hürriyet gazetesi aleyhinde 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Oktay Ekşi'nin, Hürriyet gazetesinde, 28 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan "Az Demişiz" başlıklı köşe yazısında, "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde; şeref, haysiyet ve onuruna yönelik tahkir ve tezyif edici isnat ve ithamlara, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlere yer verildiği" ileri sürüldü.

Ekşi'nin, 29 Ekim 2010 tarihindeki "Ayarı Kaçırmışız" başlıklı yazısında da "Üzdüklerinden özür dilediğini" ifade ettiği aktarılan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Ne var ki böyle bir olayda özür dilendiğinde sorunun çözüldüğünü, gerçekten özür dileyenin masum olduğunu davalının kendisi dahi kabul edemez. Bilebildiğimiz kadarı ile özür, fevri bir davranış sonucu meydana gelen olaylar için dilenebilir. Çünkü kişi, özrü, ancak arkasını, sonucunu düşünmeye zaman bulamadan ve bu konuda akıl yürütme olanağına sahip olmadan, böyle bir ortamdan yoksun olarak hata yapma halinde isteyebilir. Böyle bir ortam ve süreç içinde meydana gelen olay için özür bir anlam ifade edebilir."

Dilekçede, "Ancak Ekşi'nin, davaya konu ağır hakareti, aslında yazıda olmamasına rağmen, daha sonradan bilerek eklemek suretiyle yazıya dökmesi, bu yazıyı tekrar tekrar okuması ve yazının denetimden geçmesi, o kişinin müvekkilimi aşağılama kastının, bu kasta yönelik iradesindeki ısrarının yoğunluğunun hukuki tabiri ile kesifliğinin açık bir kanıtıdır" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir