El Nusra, terör listesinden çıkarıldı

Türkiye, Nusra Cephesi'ni El-Kaide ile bağlantılı kuruluşlar listesinden çıkardı. El Kaide terör örgütü ile bağlantılı kuruluşlar listesine 3 örgüt daha eklendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye, Suriye'de faaliyet gösteren radikal örgütlerden biri olan Nusra Cephesi'ni El-Kaide ile bağlantılı kişi ve kuruluşlar listesinden çıkardı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararda, Bakanlar Kurulu kararı ile El-Kaide bağlantılı tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonlar listesinde bir güncelleme yapıldığı ifade edildi.

Buna göre daha önce El-Kaide ile bağlantılı kişi ve gruplar listesinde yer alan Nusra Cephesi'nin güncellenmiş listede yer almadığı görüldü.

Suriye'de dördüncü yılına giren iç savaşta başlangıçta Esad'a bağlı güçlerle, Özgür Suriye Ordusu gibi ılımlı muhalifler mücadele ederken, son dönemde Nusra Cephesi ve IŞİD gibi radikal örgütler özellikle ülkenin kuzeyinde faaliyet göstermeye başlamıştı.

Türkiye, bu ayın başında Nusra Cephesini El-Kaide ile bağlantılı kuruluşlar listesine almıştı.

3 örgüt eklendi

Öte yandan "El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" başlıklı bölümde yer alan Mohammad Ilyas Kashmiri ile Jainal Antel Salı Jr. isimli şahıslara ilişkin hükümleri yürürlükten kaldırdı. Kararla "El Kaide ile bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar" listesine Mali'de faaliyet gösteren Al Mouakaoune Biddam ve Al Mourabitoun ile Cezayir, Mali ve Nijer'de faaliyet gösteren Al Moulathamoun eklendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir