Elazığ Gümrük Müdürlüğü hizmete açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ELAZIĞ - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Bakanlık olarak, 'en kolay ticaret, en güvenli ticaret' anlayışını tesis etme yolunda hangi engel varsa tamamını kaldırmaya yönelik çabamızı devam ettiriyoruz" dedi.
Metin, Elazığ Gümrük Müdürlüğünün açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının önemli görevlerinden birinin de özel sektörün önünü açmak olduğunu söyledi.
Hizmete girecek müdürlüğün de bunun adımlarından biri olduğunu belirten Metin, Türkiye'nin, son yıllarda gösterdiği güçlü ekonomik gelişme ve artan ticaret hacmiyle diğer ülkelerce yakından izlendiğini ifade etti.
Türkiye'nin, 2000'li yılların başında 30 milyar dolar olan ihracat rakamının bugün itibariyle 152 milyar dolara ulaştığını kaydeden Metin, 300 milyar dolar dış ticaret hacmiyle dünyanın en büyük 17. ekonomisi konumundaki Türkiye'nin, 500 milyar ihracat hedefiyle 2023 yılında en büyük 10 ekonomiden biri olacağını vurguladı.
Metin, şunları söyledi:
"Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı'nın önderliğinde bakanlığımız hızlı bir yapılanma içerisinde. Bakanlık olarak, 'en kolay ticaret, en güvenli ticaret' anlayışını tesis etme yolunda hangi engel varsa tamamını kaldırmaya yönelik çabamızı devam ettiriyoruz. Nedir bunlar? Son olarak Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler, özel sektörün sıkıntılarını giderici değişikliklerdir."
Bakanlıkta bütün gümrük işlemlerinin yapılacağı "tek pencere" sisteminin de uygulamaya konulacağını belirten Metin, sistem sayesinde işlemlerin ve ticaretin daha da kolaylaşacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Elazığ Gümrük Müdürlüğünün açılışı gerçekleştirildi. Müdürlükten ilk ihracat işlemi, Metin tarafından Irak'a yapıldı.
Metin, işlem sırasında, "Malumunuz milli birlik, beraberlik ve kardeşlik projesi kapsamında inşallah çözüm süreci yaşıyoruz. Allah nasip ederse çözüm sürecinin yansımaları daha da artacak ve ülkemiz inşallah daha da uçacak. Zaten uçuştayız, daha yüksek irtifa kazanacağız inşallah. Allah, bu çözüm sürecinin de en kısa sürede çözüme kavuşmasını nasip eder" ifadesini kullandı.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, törenin ardından Elazığ Ticaret Borsası Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Ali Dumandağ'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.