Electro World, yüzde 82 büyüdü

Özbek, "Mayıs 2011 tarihine kadar koyduğumuz 60 bin metrekarelik satış alanı hedefimizi 70 bin olarak revize ettik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Electro World, 2010'un ilk yarısını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 82'lik büyüme ile tamamladı.

Electro World'ün 2010'un ilk yarısını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 82'lik büyüme ile tamamladığını, bu sonuçla ayrıca elektronik perakendeciliğinde pazar payını da yüzde 55 artırdığını belirten Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, organik büyümenin yanı sıra mevcut mağazalarının işlem hacminde de bir önceki yılın aynı dönemine oranla temmuz itibarıyla yüzde 26'lık artış sağlandığını belirtti.

İstanbul'daki en büyük mağaza Torium’da açılacak

15. mağazayı 2 Eylül 2010 tarihinde Gaziosmanpaşa'da açacaklarını belirten Özbek, ekim ayında da İstanbul'daki en büyük Electro World mağazasının Torium Alışveriş Merkezinde hizmete gireceğini bildirdi.

Özbek, 1,5 ayda 2 mağazayı daha hizmet ağına ekleyecek olan Electro World'ün, hızlı büyümesi kapsamında yıl sonu hedeflerini de revize ettiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Electro World olarak yakaladığımız yüzde 82'lik büyüme oranı başarımızın kanıtıdır. 2010 yılının ikinci çeyreğinde yatırımcılara sunduğumuz franchise iş modelinin de bu büyümedeki etkisi yadsınamaz. Bu nedenle büyüme hedeflerimizi yükselttik ve mali yılımızın sonu olan Mayıs 2011 tarihine kadar kendimize koyduğumuz 60 bin metrekarelik satış alanı hedefimizi yukarı çekerek 70 bin olarak revize ettik. Şu an 14 olan mağaza sayımız 1,5 ay içerisinde 16'ya çıkacak. Ancak bizim asıl hedefimiz Mayıs 2011 sonunda 20 mağaza ile hizmet veriyor olmak."

Bu konularda ilginizi çekebilir