Elektrik motorlu araç gerçeğe dönüşüyor

Renault, 2009 Frankfurt fuarında sergilediği dört farklı elektrik motorlu konsept modeli 2012'den itibaren tüketicilere sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault, 2009 Frankfurt fuarında sergilediği dört farklı elektrik motorlu konsept modeli 2012 yılından itibaren geniş tüketici kitlelerinin kullanımına sunma taahhüdünü gerçekleştirdi.

Renault'dan yapılan açıklamada, elektrik motorlu aracın artık herkes için erişilebilir bir gerçek olduğu, aracın çevreye daha saygılı ve hizmet odaklı Renault eco2 çevre politikasının lokomotifi olduğu belirtildi.

Renault'nun 2020'ye kadar elektrikli araçların dünya pazarının yüzde 10'unu oluşturacağını tahmin ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Renault-Nissan ortaklığının 2016'ya kadar yollarda olacak 1,5 milyon Renault ve Nissan elektrik motorlu aracı ile bu yeni ulaşımın aktörü olmayı hedeflediği, ortaklığın bunu gerçekleştirmek için sıfır emisyonlu programında 4 milyar euro tutarında bir yatırım yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Renault'nun, 2012 yılında eşdeğer termik modellerle aynı fiyata eksiksiz bir yüzde 100 elektrik motorlu ürün gamını satışa sunan "ilk ve tek büyük" üretici olacağı, herkesin ulaşabileceği nitelikteki modellerden Fluence ve Kangoo Z.E.'yi, daha tasarım aşamasında iken elektrik motorlu olarak düşünülmüş iki model olan ZOE ve Twizy'nin izleyeceği vurgulandı.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Fluence Z.E. önümüzdeki aydan itibaren Türkiye'de yollara çıkacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir