Elektrik ve gaza yakın dönemde zam yok

Kilci, petroldeki yükselişin yansımalarının şu an için kestirilemediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, yakın bir zamanda ne elektrik ne de doğalgaz fiyatlarında bir artış öngörmediklerini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Arap ülkelerinde yaşanan olayların petrol fiyatları üzerinde artırıcı bir yönde etkisinin olduğunu, bunun da petrol ve doğalgazda büyük oranda ithalata bağımlı olan Türkiye'nin petrol faturasını artırdığını söyledi.

Sadece petrol faturasının artmakla kalmayacağını, petrole bağlı olarak fiyatlandırılan doğalgaz maliyetlerinde de, ileride, gecikmeli de olsa önemli artışlar meydana geleceğini kaydeden Müsteşar Kilci, fakat bunun tüketici fiyatlarına ne ölçüde yansıyacağını şu anda kestirmemin mümkün olmadığını bildirdi.

Nisan ayında ne doğalgaz ne de elektrik fiyatlarında bir artış beklentisi içinde olmadıklarını da belirten Kilci, "Petrol fiyatlarının maliyetlere belli miktarda yansıması olacak, fakat şu anda bu maliyetler katlanılabilir düzeyde. Yakın bir zamanda ne elektrik ne de doğalgaz fiyatlarında bir artış öngörmüyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir