Elektrikli Fiat Doblo EV görücüye çıkıyor

Elektrikli Fiat Doblo EV, 2010 İstanbul Autoshow Fuarı'nda vitrine çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TOFAŞ'ın elektrikli "Fiat Doblo EV"si, 2010 İstanbul Autoshow Fuarı'nda otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

TOFAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Ar-Ge çalışması Türkiye'de yapılan ilk elektrikli araç Fiat Doblo EV, 29 Ekim 2010'da başlayacak Autoshow Fuarı'na hazırlanıyor.

Bir milyonuncusu törenle üretilen ve geçtiğimiz günlerde "Yılın Hafif Ticari Aracı" seçilen Fiat Doblo'nun TOFAŞ mühendisleri tarafından 2 ay gibi kısa bir sürede geliştirilerek ilk olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından test edilen elektrikli versiyonu olan Fiat Doblo EV, 2010 İstanbul Autoshow Fuarı'nda otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

Ar-Ge çalışması Türkiye'de yapılan ilk elektrikli araç unvanına sahip Fiat Doblo EV, 2010 İstanbul Autoshow Fuarı'nda Fiat standının "Gelecek" konseptli özel bölümünde sergilenecek.

Türkiye'ye 8 yıl içinde 6,3 milyar dolarlık döviz girdisi sağlayacak, şimdiden sayısız ödüllü yeni Fiat Doblo projesinin geleceğe yönelik önemli bir gelişim halkasını temsil eden Fiat Doblo EV, toplam 300 bin kilometrelik menzile ve 10 yıl ömre sahip batarya ile donatıldı.

TOFAŞ tarafından geliştirilen Fiat Doblo EV, hızlanma durumuna göre 106 HP ile 140 HP arasında güç üreten elektrikli motor yapısına sahip olmasıyla dikkati çekiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 9,6 saniyede tamamlayan ve elektronik olarak sınırlandırıldığı için 110 km/s hıza erişebilen Fiat Doblo EV, 0-50 km/s hızlanmasını ise 3,8 saniyede tamamlayabiliyor.

150 kilometrelik menzile sahip Fiat Doblo EV'nin lityum iyon bataryası, hızlı şarj ile 1 saatte, ev tipi elektrik kaynaklarıyla ise 7 saatte yeniden şarj olabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir