Elektrikli otomobiller yolda

Ergün, elektrikli otomobiller ve hibrid motorlu araçların üretimi gibi yeni uygulamalara ilişkin yönetmeliği Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, elektrikli otomobiller ve hibrid motorlu araçların üretimi ve seri tadilatı gibi yeni teknoloji uygulamalarına ilişkin yönetmeliği tamamlayarak, Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

Ergün, elektrikli otomobillere yönelik düzenlemelere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın sonundan itibaren Türkiye'de üretimine başlanacak elektrikli otomobillere ilişkin altyapı düzenlemelerinin hızla yapıldığını anlattı.

Dünya otomotiv sanayiinin, bugün itibariyle özellikle küresel ısınmanın önlenmesi, çevrenin korunması ve tükenen fosil yakıtlar nedeniyle birçok ülkede mevzuat baskısı altında bulunduğuna işaret eden Ergün, "Söz konusu mevzuat baskıları, ülkelerin taraf olduğu Kyoto gibi uluslararası anlaşmalar gereği ulaşımda emisyonların azaltılmasına yönelik hükümler ve fosil kaynakların gelecekte tükeneceği yönündeki endişeler, üretici firmaları çevre dostu araçlar olarak adlandırılan araçların üretimi konusunda yoğun çalışmaya zorlamaktadır" dedi.

Bakan Ergün, otomotiv sanayiinde ileri düzeyde olan ülkelerde elektrikli araçlar için gerekli altyapı çalışmaları ve elektrik şarj istasyonlarının kurulması çalışmalarının yanı sıra, bu araçları kullanacak kişiler için özel şerit, park yeri ve maliyet azaltma gibi teşviklerin de gündem olduğunu kaydetti.

"Ülkemizde de dünyadaki bu trendi yakalamak ve otomotiv sanayiinde yeni dönemin sunacağı fırsatları kaçırmamak için Bakanlığımızca büyük çaba harcanmaktadır" diyen Ergün, bu çerçevede, Bakanlık olarak uzun süredir üzerinde çalıştıkları elektrikli otomobiller ve hibrid motorlu araçların üretimi ve seri tadilatı gibi yeni teknoloji uygulamalarına ilişkin yönetmeliği tamamlayarak Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

Ergün, söz konusu yönetmeliğin çok yakın bir zamanda Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe gireceğini ve böylece elektrikli araçlarla ilgili yasal altyapının tamamlanmış olacağını dile getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir