Elektrikli Renault'lar test ediliyor

İstanbul yollarına deneme sürüşü için çıkan elektrikli Renault'lar, Türkiye'nin ardından Romanya ve Rusya'da test edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault'nun bu yılın son çeyreğinde satışa sunmaya hazırlandığı elektrikli araçları Kangoo Express Z.E. ve Fluence Z.E. yollarda test ediliyor. Araçlar Türkiye'nin ardından Romanya ve Rusya'da test edilecek.

Renault açıklamasına göre, Renault'nun elektrikli araçları 4–8 Nisan 2011 tarihleri arasında İstanbul yollarında test edildi. Renault Fluence Z.E. ve Kangoo Express Z.E. ile deneme sürüşlerinin yapıldığı organizasyona kiralama firmaları, müşteriler, gazeteciler, ünlüler ve kanaat önderleri katıldı.

207 kişinin katıldığı organizasyonda 158 kişi deneme sürüşü gerçekleştirirken, beğeniyle karşılanan elektrik motorlu otomobiller için, belediyeler dışında çevreye duyarlı şirketlerden de sipariş alındı.

Santral İstanbul'da gerçekleştirilen organizasyonda katılımcılara elektrik motorlu araç şarj sistemleri, motor ve pil altyapı anlaşmaları ve global üretim konularında ayrıntılı bilgi verildi.

40 kişiden oluşan ekibin görev yaptığı roadshow, İskandinavya, İrlanda, Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere, Fransa, Belçika, İtalya, İspanya, Portekiz, Hollanda ve Türkiye'den sonra Romanya ve Rusya'da devam edecek.

Geçen yıl başlayan ve devem eden organizasyonda 2 binin üzerinde kişi Renault'nun elektrikli araçları ile test sürüşü yapma olanağı bulmuş olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir