Elektronik kelepçe ile izleme başlıyor

Bazı hükümlü ve tutukluların toplum içinde elektronik haberleşme yöntemleriyle izlenmesi ve gözetim altında tutulmasına başlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Elektronik izlemeyle ilgili ön çalışmalar tamamlanmış olup gelecek yılın Ocak ayında pilot uygulamalara başlanacak" dedi.

Ergin, yargı hizmetlerinin verilmesinde teknolojiden en üst düzeyde faydalanmak, sevk ve nakilleri en aza indirmek için sesli, görüntülü kayıt ve video konferans sistemine geçileceğini söyledi. Bakanlık olarak önem verdikleri çalışmaların başında elektronik izlemenin geldiğine değinen Ergin, "Elektronik izleme, bazı hükümlü ve tutukluların elektronik haberleşme yöntemleriyle toplum içinde izlenmesi ve gözetim altında tutulmasını sağlayan, mağdurun korunmasını destekleyen, gelişmiş ülkelerde uygulamaya konulan ve gittikçe yaygınlaşan bir yöntemdir. Elektronik izlemeyle ilgili ön çalışmalar tamamlanmış olup 2012 yılının ocak ayında pilot uygulamalara başlanacak. Uygulama başladıktan sonra kamuoyu ayrıca bilgilendirilecek" dedi.

Ergin, Adalet Bakanlığı'na bağlı olarak etkili bir denetimli serbestlik hizmetinin planlanmasını, kurulmasını ve uygulanmasını sağlamak amacıyla Türkiye'de Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi'nin 1 milyon 600 bin euro bütçeyle kurulması ve uygulanmasının sağlandığını kaydetti.

Elektronik izlemeyle ilgili çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Ergin, "Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi yaklaşık 3 milyon avrodur. Projeyle Türkiye'de etkili ve işlevsel bir elektronik izleme sistemi oluşturmak için bilgi ve deneyim kazanmak, bu yolla Türkiye için AB standartlarıyla uyumlu en uygun sistemi belirlemek amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir