ELFA'nın yeni başkanı Prof. Kabaalioğlu

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (ELFA) Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yeditepe Üniversitesi'nde yapılan açıklamaya göre, hukuk alanındaki güncel gelişmeleri irdeleyen, hukuk fakültelerinin karşılaştığı sorunları gündeme getiren, yaklaşık 250 Avrupa Hukuk Fakültesinin üyesi olduğu European Law Faculties Association (ELFA) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu getirildi.  

Prof. Dr. Kabaalioğlu'nun özgeçmişi 

ELFA Yönetim Kurulu üyeliğine 2009'da seçilen Kabaalioğlu, 12 yıldır Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığını yürütüyor. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra New York'da Columbia Üniversitesi ile Brüksel Üniversitesinde hukuk masterı yapan Kabaalioğlu, Virginia Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Fulbright konuk öğretim üyesi olarak bir yıl görev yaptığı gibi bir yıl da Floransa'da Avrupa Üniversite Enstitüsünde Jean Monnet Fellow olarak çalıştı. 

Marmara Üniversitesi AT Enstitüsü'nün Kurucu Müdürlüğünü 1987-1995'te yapan Kabaalioğlu, dört yıl süreyle Brüksel'de Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde hukuk müşaviri olarak çalıştı. 18 yıldır İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Kabaalioğlu, geçtiğimiz yedi yıl İKV Başkanlığı görevini sürdürdü.  70 kadar yabancı üniversitede ders ve konferanslar veren Kabaalioğlu, geçtiğimiz yıl da Gent üniversitesi "foreign chair" kürsüsüne atandı.