Emekçilerin seçim korkusu

Sendikaların ortak görüşü: "AKP’nin seçim sonrası tekrar iktidar olması halinde torba yasada yapılacak değişiklikler emekçileri tehdit ediyor."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - DİSK, KESK, TMMOB VE TTB, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen, 6111 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u onaylamasıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, kanunun TBMM'de kabul edilip onaylanması için Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiği aşamada DİSK, KESK, TMMOB ve TTB genel başkanlarının imzasını taşıyan ortak bir yazıyla Cumhurbaşkanlığı'ndan randevu talep edildiği, bildirildi. Randevu talebinden sonuç alınamadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak Torba Yasa ile emeğin kazanılmış haklarına yönelik yapılan saldırının, arkadan gelecek daha büyük hak gasplarına zemin hazırladığını düşünmekteyiz. Seçim sonrasına ertelenen hedefler, 4857 sayılı yasada yapılacak değişikliklerle çok daha kapsamlı ve bütünlüklü bir saldırının temel verilerini bize sunmaktadır.

Kıdem tazminatı hakkının gasp edilmesi, bölgesel asgari ücret, Özel İstihdam Büroları'nın geçici iş ilişkisi oluşturabilmesi, asgari ücretin çıraklar ve 16-18 yaş gençler için düşürülmesi, 'güvenceli esneklik' adı altında esnekliğin bütün biçimlerinin yaygınlaştırılarak kayıt dışının yasallaştırılması, kayıt içi sektörlerin ise kuralsızlaştırılması, AKP'nin seçim sonrasında yeniden hükümet olması halinde emekçileri bekleyen tehditlerdir."

Bu konularda ilginizi çekebilir