Eminönü'nde 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı' eylemi

Eğitim İlke-Sen üyeleri, İç Güvenlik Yasa Tasarısını protesto etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eminönü'nde toplanan Eğitim İlke-Sen üyeleri, TBMM gündemindeki İç Güvenlik Yasa Tasarısını protesto etti. 

Eminönü Meydanı'nda toplanan İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) üyeleri, tasarıyı eleştiren sloganlar atarak, pankart açtı. 

Grup adına basın açıklaması okuyan Sacide Uras, İç Güvenlik Yasası Tasarısının derhal geri çekilmesini istediklerini belirterek, iktidarın güvenlik söylemleriyle masumlaştırmaya çalıştığı bu yasanın tümüyle bir baskı yasası olduğunu öne sürdü. 

Özgürlük söylemleriyle iktidara gelen AK Parti'nin, bu yasayı dikensiz gül bahçesi yaratmak için çıkartmak istediğini savunan Uras, ''Makul şüphe diye tamamen belirsiz, içi her tür iddia ile doldurulabilecek bir gerekçe uyduruluyor. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, bu gerekçe ile tutuklanmayacak ve baskılanmayacak kişi ve hareket kalmayacaktır'' dedi. 

Protesto yürüyüşü ve eylemlerinin türlü gerekçelerle yapılamaz hale getirilmeye çalışıldığını iddia eden Uras, ''Silahlı veya terörist gösterilerin iç güvenliği tehdit ettiği söylemi, bu yasayı meşrulaştırmak için kullanılıyor. Soruyoruz sizlere, savcı kararı olmadan 48 saat gözaltında tutulmanın, keyfi arama ve gözaltıların önünü açmanın anlamı nedir? Açıkça eski uygulamalara dönüş istenmekte, egemen siyasilere karşı herhangi bir muhalif istenmemektedir'' diye konuştu. 

Grup, açıklamanın ardından eylemini sonlandırdı.