EMITT 2013'e güçlü sponsorluk desteği

Dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı konumuna ulaşan EMITT Fuarı'na bu yıl sponsor kuruluşlar yine yoğun ilgi gösteriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'e sponsor kuruluşlar yoğun ilgi gösteriyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal sponsorluğunu, Kültür A.Ş. ile Miniatürk'ün tanıtım sponsorluğunu üstlendiği 2013 EMITT Fuarı'nın resmi hava yolu sponsoru THY, profesyonel ziyaretçi sponsoru tatilsepeti.com oldu. Arjantin ise konuk ülke ve ana sponsor olarak 2013 EMITT Fuarı'na büyük katkılar sağladı.

Önümüzdeki yıl yeni bir rekor katılıma sahne olacak 2013 EMITT Fuarı'nın gala kokteyli ise T.C Kültür Turizm Bakanlığı ana sponsorluğu ve Aşkın Koç Production Holiday Medya, İda Consulting, San Bilgisayar ve Besa Müzik katkılarıyla gerçekleştirilecek. Fuarın taşıma sponsorluğunu Ergüntur ile Türkkan Turizm ve Taşımacılık üstlenirken, tanıtıma tatilcity.com, teknik düzenlemeye Boer Elektronik, hosted buyer organizasyona Tuareg Tours ve katılımcı desteğiyle KOSGEB fuara destek veren kuruluşlar arasında yer aldı.

Güçlü kurumlardan güçlü destek
2013 EMITT Fuarı'nın resmi havayolu sponsoru THY, başarılarına her yıl yenilerini ekliyor. Uçtuğu ülke sayısını 193’e, havaalanı sayısını 1.356’ya ve günlük uçuş sayısını 21.500’e ulaştıran THY, Skytrax şirketi tarafından yapılan değerlendirmeye göre hizmet kalitesinde ulaştığı noktayı tescillemiş bulunuyor. THY ve Do&Co ikram şirketi ortak kuruluşu olan Turkish Do&Co’nun ekonomi sınıfında verdiği ikram hizmeti dünyanın en iyisi seçilirken, THY Güney Avrupa’nın “En İyi Havayolu” şirketi ünvanını da korudu ve Avrupa genelinde “En İyi 3. Havayolu” şirketi olma başarısını gösterdi. THY, Skytrax değerlendirmesine göre 2011 ve 2012 yıllarında “Avrupa’nın En İyi Havayolu”, Comfort Class koltuğunda “En İyi Premium Ekonomi Koltuğu” ve “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” seçildi.

Fuarın profesyonel ziyaretçi sponsoru tatilsepeti.com, 2004 yılından bu yana milyonlarca kişiye tatil servisi sunan bir turizm portalı olarak öne çıkıyor. tatilsepeti.com, yıllık 9 milyonu tekil olmak üzere toplam 16 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısıyla Türkiye’nin lider turizm portalı olma özelliğine sahip bulunuyor. Yurtiçi online satışta sektör lideri olan tatilsepeti.com, 2009 yılında dünyanın en büyük online seyahat portallarından Expedia ile anlaşarak yurtdışı tatil satışına da başladı. tatilsepeti.com, bugün Türkiye’nin en saygın tur operatörlerini, 1.500’ü aşkın yurtiçi ve 100.000’den fazla yurtdışı oteli, yüzlerce yurtiçi ve yurtdışı turu ve binlerce uçak bileti destinasyonunu bir arada sunuyor.

2013 EMITT Fuarı'nın gala sponsorları arasında bulunan Aşkın Koç Production ve Holiday Medya aynı çatı altında faaliyet gösteriyor. Holiday Medya, turizm sektöründe yaygın hizmetleriyle bilinen ve turizm duayenleri tarafından verilen 107 adet ödüle sahip bulunan Aşkın Koç tarafından kurulmuş bulunuyor. 13 yıldan bu yana “Aşkın Koç’la Gezi Turu” programı TGRT, TV8, FOX ve SHOW TURK kanalında yayınlanıyor. 2011 senesinde prodüksiyon şirketinin yanı sıra kurumun medya grubunun altında HolidayTiwi, HolidayMagazin ve HolidayTur faaliyet gösteriyor. Holiday Medya Grubu’nun televizyonculuk alanındaki deneyimi ve güçlü teknolojik alt yapısıyla hayat bulan Holiday Tiwi kanalı, turizm sektöründe dünya markası olma yolunda ilerliyor.

Fuarın gala sponsorlarından İda Consulting, 10 yılı aşkın süredir özellikle turizm sektörüne reklam ve tanıtım alanında efektif ve kalıcı çözümler üretiyor. İda Consulting, özellikle web tasarım, online rezervasyon sistemleri ve fuar stand tasarımında fark yaratıyor, güçlü referanslara sahip çözüm ortağı bir kuruluş olarak öne çıkıyor.

2013 EMITT Fuarı'nın bir diğer gala sponsoru San Bilgisayar ise önde gelen yazılım şirketi olarak turizm alanında edinmiş olduğu tecrübesi ve uzman personeliyle "incoming ve outgoing" faaliyetinde bulunan acente ve tur operatörlerine Sejour ve TourVisio markalı ürünleriyle doğru çözümler sunuyor. B2B ve B2C için geliştirmiş olduğu web uygulamalarıyla çözüm ortaklarına Türkiye ve dünyada rekabet gücü kazandıran San Bilgisayar, EMITT Fuarı'nda oteller tarafından tek bir şifre ile bütün rezervasyonlarının online olarak görülebilmesini ve confirme verebilmesini sağlayacak. San Bilgisayar, halihazırda 50 ülkede 500'e yakın firma ile çalışıyor.

Fuara gala sponsorluğu desteği veren kuruluşlar arasında yer alan Besa Müzik, 2004 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında çeşitli organizasyonlarda boy gösteriyor, ses, ışık, sahne, görüntü ve platform hizmetleri veriyor. Bununla birlikte Besa Müzik, yapımcılık hizmetleri de sunuyor, özellikle belediyelerin organizasyonları ve tanıtım etkinliklerinde başarılı çalışmalara imza atıyor.

2013 EMITT Fuarı'nın taşıma sponsorları Ergüntur ve Türkkan Turizm ve Taşımacılık aynı kurumsal çatı altında yer alıyor. Turizm taşımacılık ve sürücülü araç kiralama sektöründe 17 yıldan bu yana faaliyet gösteren Ergüntur, tecrübesiyle organizasyonlara hayati katkılar sağlıyor. Ergüntur'un seyahat acentesi, gıda, inşaat ve sigorta sektörlerinde de iştirakleri bulunuyor.     

Fuarın hosted buyer organizasyonu sponsorluğunu üstlenen Tuareg Tours ise, yurtdışı tur organizasyonlarının yanında yerli ve yabancı turizme dönük her türlü yurtiçi tur organizasyonları, kongre, seminer ve eğitim çalışmaları, ürün lansman tanıtımları, yurtiçi ve yurtdışı fuar ve toplantı organizasyonları, fuarlarda host ve hosteslik hizmetleri, insentiv gruplara yönelik organizasyonlar, bayii toplantı ve gezileri konusunda faaliyet gösteriyor. Tuareg Tours bugün dünyanın beş kıtasına yüzlerce grup götürmüş olmanın tecrübesiyle çeşitli yerli acentelere yerel hizmetler de sunuyor.

Büyük sinerji
2013 EMITT Fuarı'nın güçlü kurum ve kuruluşların desteğiyle çok daha ses getiren etkin bir organizasyon olacağını belirten Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, yoğun sponsorluk desteğinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiriyor. EMITT'in turizm fuarcılığında dünya çapında bir marka konumuna ulaştığını ifade eden Aydın, bu konuma ulaşmalarında sponsor kuruluşların büyük rol oynadıklarına vurgu yapıyor. Uluslararası tanıtım açısından EMITT'in de sponsor kuruluşlara büyük katma değer sağladığını belirten Aydın, fuarın başarısının altında güçlü kuruluşların işbirliğinden doğan sinerji olduğunun altını çiziyor.

Dünyanın 5. büyük fuarı
Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT Fuarı'nda düzenli olarak boy gösteriyor. 2013 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan EMITT Fuarı'na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye'nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60.500 m2 fuar alanını 4.500 uluslararası katılımcı, 57.000 profesyonel ve 71.000 tatilci ziyaret etmişti. 2011 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmişti.