EMITT Fuarı'nın sürpriz ülkesi Libya

Kaddafi rejiminin ardından dünya ile farklı ilişkiler kurmayı arzulayan Libya, turizmde de öne çıkmak istediğini 2013 EMITT Fuarı'nda ziyaretçilere tanıtacağı tarihi, kültürel ve doğal değerleriyle kanıtlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

 
 
İSTANBUL - 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP'ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'e bu yıl ikinci kez Libya da katılıyor. Güney Akdeniz'in yeterince bilinmeyen doğal ve kültürel değerlerini barındıran Libya, 2013 EMITT Fuarı'nda keşfedilmemiş hazinelerini turizm profesyonelleri ile fuar ziyaretçilerine tanıtacak. 
 
UNESCO Dünya Kültürü Mirası listesinde
Antik çağlardan beri bilinen köklü geçmişi ve Fenike, Kartaca, Makedon, Roma, Eyyübi, Arap ve Osmanlı uygarlıklarının izleriyle görkemli bir birikime sahip olan Libya'nın yeterince tanınmayan zenginlikleri barındırdığını ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, Libya topraklarında UNESCO Dünya Kültürü Mirası listesinde beş görkemli eser bulunduğunu, bunların Leptis Magna, Sabratha ve Cyrene Antik Kentleri, Gadames Vahası ve 10 bin yıllık görkemli Akakus mağara resimleri olduğunu belirtiyor.
 
Büyüleyici güzellikteki Fenike, Antik Yunan, Roma ve Bizans kalıntıları, Sahra ve Fizan Çölü vahaları, eşsiz çöl mimarisi, şaşırtıcı çöl gölleri, Murzuk ve Erg Ubari kum denizleri, egzotik çarşıları ve farklı etnik grupların kültürleriyle Libya'nın benzersiz bir ülke olduğunu belirten Aydın, fuar ziyaretçilerinin Libya'nın tarihi, doğal ve kültürel değerleri karşısında  şaşkınlıklarını gizleyemeyeceklerine vurgu yapıyor. 
 
Turizm patlaması yaşayacak
Turizm sektörü açısından Libya'nın muazzam bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Aydın, önümüzdeki birkaç yıl içinde Libya'nın turizmde gerçek anlamda bir patlama yaşayacağının altını çiziyor. Türk Hava Yolları'nın Libya'ya düzenli uçuşları olduğunu ve Türk insanına karşı Libyalıların özel bir sevgi duyduğunu ifade eden Aydın, konuksever ve sıcakkanlı Libyalıların misafirlerine büyük özen gösterdiklerini de sözlerini ekliyor. 
 
Libya'nın her köşesinde bir başka güzelliğin saklı olduğunu ifade eden Aydın, ülkeyi ziyaret etmeyi düşünenlere el değmemiş güzellikleri içeren Akdeniz sahil şeridini, antik kentleri, tarihi harabeleri, Cemariye Müzesi'ni, dünyanın en güzel çölü olan Fizan'da çöl safarisini, Sahra'nın mücevheri olan Gadames'i, tarihi ve doğal güzelliyle öne çıkan batı dağları Cebel Nefusa'yı, muhteşem manzaralı Apollonia ve Ras-el Hilal'i, Bingazi'nin dar sokaklarını ve çarşılarını özellikle tavsiye ediyor.
 
Dünyanın 5. büyük fuarı
Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT Fuarı'nda düzenli olarak boy gösteriyor. 2013 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan EMITT Fuarı'na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye'nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60.500 m2 fuar alanını 4.500 uluslararası katılımcı, 57.000 profesyonel ve 71.000 tatilci ziyaret etmişti. 2011 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmişti.