EMITT'e giderken tango ayakkabılarınızı unutmayın

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP'ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te bu yıl konuk ülke olarak Arjantin boy gösterecek. Fuarı ziyaret eden turizm profesyonelleri ve Arjantin'i daha yakından tanımak isteyen ziyaretçiler, Latin Amerika'nın en renkli ülkelerinin başında gelen Arjantin'in saklı hazinelerini keşfetme fırsatını yakalamanın yanı sıra kurulacak sahnede tango dersi de alabilecek.

EMITT Fuarı katılımcılarının fuar boyunca her gün 15:00-17:00 saatleri arasında ücretsiz tango dersi alabileceğini ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, tango yapmak için özel olarak düzenlenecek sahnede, fuar katılımcılarına tango yapmanın inceliklerinin uygulamalı olarak anlatılacağını belirtiyor. 

Tango tanımının Afrika ritimlerinden ve Latince dokunmak anlamına gelen "tangere"den geldiğini hatırlatan Arjantin İstanbul Konsolosu Mercedes Parodi, EMITT 2013 katılımcılarının tango kültürünü daha yakından tanıma fırsatına sahip olacaklarını belirtiyor. Tangonun aslında bir duygu olduğunu ifade eden Parodi dans, müzik, şiir ve şarkıdan oluşan bu müzik türünün EMITT 2013'te katılımcılara bizzat tanıtılacağına vurgu yapıyor.

Dünyanın 5. büyük fuarı
Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT Fuarı'nda düzenli olarak boy gösteriyor. 2013 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan EMITT Fuarı'na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye'nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60.500 m2 fuar alanını 4.500 uluslararası katılımcı, 57.000 profesyonel ve 71.000 tatilci ziyaret etmişti. 2011 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmişti.