”Emniyet bütün gücüyle çalışıyor”

İçişleri Bakanı Atalay, Güngören'de meydana gelen patlamalarla ilgili bilgi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güngören'de dün akşam meydana gelen patlamalarla ilgili en önemli hassasiyetlerinin olayın aydınlatılması olduğunu belirterek, "Şu anda emniyet bütün gücüyle buna çalışıyor" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir toplantı yaptı.

Atalay, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından, basın mensuplarının soruları üzerine, olaya ilişkin teknik çalışmaların ve laboratuvar çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Atalay, "Elimize aydınlatıcı bilgiler geliyor çalışmalar sürdükçe. Ama biliyorsunuz bunları titizlikle devam ettirmek lazım ki sonuca ulaşalım. Onun için o konuda pek bir açıklama yapmak istemiyoruz" diye konuştu.

Şu anda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara'dan İstanbul'a gelmek üzere olduğunu ve olay yerinde bir inceleme yaparak, oradaki vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileteceklerini anlatan Atalay, hastanelerdeki yaralılarla gece boyunca Sağlık Bakanı Akdağ'ın bizzat ilgilendiğini belirtti.

Hastanelerdeki yaralı sayısının giderek azaldığını ifade eden Atalay, Adli Tıp'ta cenazeler bulunduğunu hatırlatarak, bugün Güngören'deki bir camide ikindi namazının ardından, olayda hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun cenazelerinin kaldırılacağını bildirdi.

Atalay, "Ama bizim en önemli hassasiyetimiz bu olayın aydınlatılmasıyla ilgili. Şu anda Emniyet bütün gücüyle buna çalışıyor. Olay yeri tespiti laboratuvar tahlilleri, diğer araştırmalar, irtibatlar vesaire... Çok yoğun,bütün boyutlarıyla çalışmalar sürüyor. Hem İstanbul Emniyetinin hem Emniyet Genel Müdürlüğümüzün bütün imkanları seferber edildi" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Atalay, "olayı gerçekleştiren örgüte yönelik bir bilgi olup olmadığı" ve "şu an herhangi bir gözaltı yapılıp yapılmadığı" yönündeki sorulara, "O konuda hiçbir şey söylemiyoruz şu an" yanıtını verdi.

Bakan Atalay, daha sonra Sağlık Bakan Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Köksal ve Vali Güler ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı. Bakan Atalay ve beraberindeki heyeti uğurlayan İstanbul Emniyet Müdür Cerrah ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki çalışmalarına devam ediyor.