Emniyet, hatayı kabul etmiyor

Bursaspor Başkanı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili skandalda polise göre hata 'dosya' kaynaklı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın "yanlışlıkla" gözaltına alınmasıyla ilgili, "Altını çizerek söylüyorum hem almış oldukları talimatlarda, hem de dosya içeriğinde polisin yapmış olduğu bir yanlışlık yok" dedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyetini (BGC) ziyaret eden Yılmaz, burada gazetecilerin İbrahim Yazıcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Yılmaz, polisin hem dosya içeriğine hem de savcılarla yapmış oldukları görüşmelerde alınan talimatlara göre davrandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Altını çizerek söylüyorum hem almış oldukları talimatlarda hem de dosya içeriğinde polisin yapmış olduğu bir yanlışlık yok. Polis tarafından yanlışlık yapılmamış. Soruşturma kapsamında olaya vakıf olan taraflar, yani şüpheli konumundaki olan kişilerin konu incelendiğinde bazı iddialar ortaya koyuluyor, itirazlar gelişiyor. Bu çerçevede 1-2 kurumla yapılan yazışma, oradan getirilen belgeler çerçevesinde cumhuriyet savcısının konuya ilişkin vermiş olduğu talimat çerçevesinde gözaltı işlemi sonlandırılıyor."

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili ortada bir yanlışlığın olduğunu anlatan Yılmaz, ancak bu yanlışlığın ne olduğu, nereden kaynaklandığı ve kimin yaptığı yönünde görüş beyan etmesinin kendi yetki alanına girmediğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir