Emre Taş Madencilik yurtdışında bayiliklerini artırmaya odaklandı

İki fabrikası ile günlük bin ila bin 200 metrekare üretim kapasitesine sahip olan Emre Taş Madencilik, kapasitesini artırmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Madencilik sektörüne hizmet veren Emre Taş Madencilik, geniş bir ürün yelpazesiyle dış mekanlarda kullanılan diyabaz, bazalt andezit ve tüf türündeki taşları ebatlayıp üzerine uygun işlemler yaparak piyasaya sunuyor. İki fabrikası ile günlük bin ila bin 200 metrekare üretim kapasitesine sahip olan Emre Taş Madencilik, kapasitesini artırmayı planlıyor. Şuan beş ülkeye ihracat gerçekleştiren firma, ihracat pazarını genişletmeyi hedefliyor. 

Diyabaz, bazalt andezit ve tüf türündeki taşları talep doğrultusunda ebatlayıp üzerine uygun işlemler yaparak piyasaya sunduklarını belirten Emre Taş ve Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Duran, "Firmamız 1995 yılında aile şirketi olarak kuruldu. 1998 yılında ise madencilik faaliyetlerine başladık. Kayseri OSB'de 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 24 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Faaliyet konumuz doğal taş olarak adlandırılan diyabaz, bazalt andezit ve tüf türündeki taşları talep doğrultusunda ebatlayıp, üzerine uygun işlemler yaparak piyasaya sunuyoruz. Bazalt dış mekan kaplaması olarak kullanılan en kaliteli taşlardan biridir. Kışın sert şartların hakim olduğu bölgelerde istenen, donmaya karşı dayanım özelliği yüksek olan volkanik bir kayaç olan bazaltta mevcuttur. Ayrıca sağlam bir zemine döşendiği takdirde, aşınmaya ve kırılmaya karşı dayanıklıdır. Uzun ömürlü olması nedeni ile piyasada oldukça talep gören taşlardan biridir. Kayseri andezit ise, gri ve siyahtır. Özellikle villaların, binaların dış cephe kaplamalarında kullanılır. Soğuk ve sıcağı geçirmez. Selçuklu dönemlerinde yapılan ve günümüze kadar gelen tarihi eserler gibi yıllarca bakım istemez" dedi. 

Ürün yelpazesinin oldukça geniş olduğunu ifade eden Duran, "Emre Taş Madencilik olarak stok sahamıza indirdiğimiz kaya bloklarını sadece ebatlayarak müşteriye sunmuyoruz. Müşterinin talebi doğrultusunda isteğe bağlı ebatlanan plaka ve levhaların üzerine farklı yüzey işlemleri uyguluyoruz.  Böylece proje uygulama alanına, uygun özellikte doğal taş levha ve plakaları sağlanmış oluyor. Dış mekanda uygulanan taşları kumlama yaparak kullanıldığı alanda kaymayı ve düşmeyi önlüyoruz.  Başka bir yüzey işlemi olarak levhaların yüzeylerine patinato işlemi uyguluyoruz. Bu sistem levhaların yüzeyindeki pürüzleri ortadan kaldırıyor ve rengi koyulaştırıp levhanın daha estetik bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Diğer uyguladığımız işlemler ise; cila, hon, mucarta, kalibre, yüzey patlatma, tarama ve profil işlemleridir" diye kaydetti. 

Emeğin yoğun olduğu bir sektördeyiz diye belirten Duran, "85 personel ile hizmet veriyoruz. Sektörde sürekliliği sağlamak için müşteri memnuniyeti önemlidir. Bunun için taleplere uygun özelliklerde ürünler sağlamak ve geri dönüşlerin olumlu olması bizim için çok önemlidir. Kaliteli üretim yapmak ve müşterilere sunmak için makine parkurunun olması ve sürekli yatırım yapılması gerekiyor" şeklinde dile getirdi. 

Ar-Ge çalışmalarının sağlam bir personelle daha programlı ilerleyeceğini kaydeden Duran, "Tecrübelerimize dayanarak belirtmeliyim ki personelinizi iyi eğitip, iyi yetiştirmez iseniz makineleriniz hiçbir işe yaramaz. Personelin asıl eğitimi mesleki bilgi ve becerisini artırmaya ilave olarak, firmanın ayrılmaz bir parçası olduğu duygusunu vermekten geçiyor.  Bunlar göz önüne alınırsa Ar-Ge çalışmasını yapmış oluruz" dedi. 

18 yıldır hem üretip hem sattıklarını belirten Duran, "İç pazarda iyi olmamız, bizi mutlu ediyordu. Fakat dış pazarda bizim için çok önemli. Hem ülkemize döviz getirmek, hem de dünyaya açılmak gerekliliği ihtiyaç haline geldi. İç ve dış piyasadan aldığımız olumlu dönüşler neticesinde ikinci fabrika yatırımımızı gerçekleştirdik. Böylece yatırımını yapmış olduğumuz ikinci fabrika ile birlikte günlük kapasitemiz ortalama bin ila bin 200 metrekareye yükseldi.  Almış olduğumuz talepler ve yaptığımız satışlar hedefimize doğru ilerlediğimizi gösteriyor" şeklinde konuştu.

Bünyelerine diyabaz taşını eklediklerini söyleyen Duran, "Pazara son bir yıl içinde yeni sunduğumuz diyabaz olarak bilinen taş, hem renk(yeşile yakın gri) bakımından hem de kalite olarak dünyada çok az bulunuyor. İç ve dış pazarda oldukça yoğun bir ilgi gördü. Ürünümüze çok güveniyoruz. Firmamızı rakamsal bakımdan büyüteceğine inanıyoruz. Bu inançla yatırımlarımıza devam ediyoruz" diye ifade etti.  

"Bayilikler aracı ile en az 20 ülkeye ürünlerimizi ihraç etmek istiyoruz"

ABD, Meksika, İngiltere, Suudi Arabistan ve İsrail'e ürünlerini ihraç ettikleri bilgisini veren Duran, "Daha önce yurt dışına ürünlerimizi proje bazında sunuyorduk. Bu şekilde yapılan ihracat devamlılığı sağlanamadı. Dış pazarda talep devamlılığını sağlayabilmemiz için bayilik usulü çalışma şekli bir ihtiyaç haline dönüştü. Mevcut yurt dışında bulunan İsrail ve Meksika bayilerimize ek diğer ülkelere de bayilikler vermek için görüşmeler yapıyoruz. Bayilikler aracı ile en az 20 ülkeye ürünlerimizi ihraç etmek istiyoruz" diye belirtti.