”En ağır ceza verilsin”

DP Genel Başkanı Cindoruk, "Kim darbeye teşebbüs etmişse kim suç işlemişse yargı onun en ağır cezasını versin" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BURSA- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Kim darbeye teşebbüs etmişse kim suç işlemişse yargı onun en ağır cezasını versin" dedi. Cindoruk, partisinin Bursa İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündemi ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Yarbay Mustafa Dönmez'in Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatla ilgili yargılanmasına başlandı. Son gelişmeler ışığında davaya nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine Cindoruk, bu sorulara her zaman "hukuk" diye yanıt verdiğini söyledi.

Ceza hukukunun temel kurallarından birinin usul hukuku, usul hukukunun da bir disiplin olduğunu belirten Hüsamettin Cindoruk, şöyle konuştu:

"Ben Yarbay Dönmez'i tanımıyorum. Adını da bu davada duydum.  Savunma hakkını kullanıyor ve dün mahkemede diyor ki 'Bu kroki benim elimden çıkmadı ve bu silahları ben oraya koymadım'. Ardından çok ağır bir ithamda bulunuyor, 'Polis yaptı' diyor. Şimdi bir iddia karşısında savunma yapmak, bir sanığın en kutsal hakkıdır. Bu hakka saygı duymak, bu davada taraf olmak anlamına gelir mi? Hayır. Eğer mahkeme, inceler, bu savunmayı kabul ederse ve o sanık beraat ederse onu suçlayan basın mensupları, onu suçlayan partiler ne diyecekler? Savunma hakkına yargıç da siyaset de savcı da polis de saygı duymalıdır. Bu kadar basittir. Yoksa kim darbeye teşebbüs etmişse kim suç işlemişse yargı onun en ağır cezasını versin."