En çok kazanan CEO Ellison

WSJ'nin hazırladığı "Dünyanın En Yüksek Maaş Alan 25 CEO'su"nda 1,84 milyar dolarla Ellison birinci oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Dünyanın en çok kazanan üst yöneticisi (CEO), 1,84 milyar dolar tutarında ücret alan Oracle'ın patronu Larry Ellison oldu.

ABD'li Wall Street Journal gazetesinin her yıl hazırladığı "Dünyanın En Yüksek Maaş Alan 25 CEO'su" araştırmasına göre, dünyanın en çok kazanan CEO'su Ellison, geçtiğimiz 10 yılda 1,84 milyar dolar ücret aldı. Ellison'ın sahip olduğu Oracle hisselerinin değerinin yaklaşık 28,8 milyar dolar olduğu ve gelirinin yüzde 97'sini hisse senedi operasyonlarıyla sağladığı belirtiliyor.

Listenin 2'inci sırasında internet hizmet ve perakende satış siteleri grubu IAC/InterActive'in CEO'su ve bu gruptan ayrılarak kurulan seyahat sitesi Expedia.com'un Yönetim Kurulu Başkanı Barry Diller bulunuyor. Diller, son 10 yılda 1,14 milyar dolar ücret aldı.

Diller'ı 857 milyon dolar kazanan petrol şirketi Occidental Petroleum CEO'su Ray Irani takip ediyor.

iPod, iPhone derken son olarak tablet bilgisayarı iPad ile satışlarını katlayan ABD'li bilgisayar şirketi Apple'in üst yöneticisi Steve Jobs ise listeye dördüncü sıradan girdi. 749 milyon dolar kazanan Jobs'ın son 10 yılda yalnızca 1 dolar ücret aldığı, gelirinin tamamını ise 2003 yılından beri sahip olduğu Apple hisselerinden elde ettiği belirtiliyor.

Listenin beşinci sırasında 569 milyon dolar gelir elde eden Capital One Financial CEO'su Richard Fairbank bulunuyor.

Kriz döneminde batan bankaların üst yöneticileri de listeye girmeyi başardı. Lehman Brothers CEO'su Richard Fuld, 457 milyon dolarla 11'inci sırada, eski Citigroup CEO'su Sandy Weill 361 milyon dolarla 19'uncu sırada yer aldı.

Listenin ilk 10'unda yer alan CEO'lar ve gelirleri şöyle:

-6. sırada        Angelo Mozilo       528 milyon dolar

-7. sırada        Eugene Isenberg     518 milyon dolar

-8. sırada        Terry Semel         489 milyon dolar

-9. sırada        Henry Silverman     481 milyon dolar

-10. sırada       William McGuire     469 milyon dolar

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir