En çok kitap okuyana ödül "iş"

Siirt Valisi Aydın: En çok kitap okuyacak gençlerimize İŞKUR aracılığıyla istihdam sağlayacağız.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
SİİRT - Siirt Valisi Ahmet Aydın, en çok kitap okuyacak gençlere İŞKUR aracılığıyla istihdam sağlayacaklarını bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre Vali Ahmet Aydın, işsiz gençlerin kitap okumalarını özendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Kitap okuma kampanyası kapsamında okulları ziyaret ederek öğrencileri kitap okumaya teşvik ettiğini kaydeden Aydın, bütün Siirt'in kitap okumayı bir yaşam biçimi haline getirmesini istediklerini ifade etti.
Bu amaçla çeşitli çalışmalar ve özendirmeler yapacaklarını dile getiren Vali Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Örneğin kıraathanelere takılan gençlerimiz için birer kitaplık kuruyoruz. Amacımız buraya gelen gençlerimize de kitap okuma alışkanlığı kazandıralım. Hatta burada en çok kitap okuyacak gençlerimize İŞKUR aracılığıyla istihdam sağlayacağız. Ayrıca en çok kitap okuyan öğrencilerimizi her ay altınla ödüllendireceğim. Sömestr tatilinde onları İstanbul'a göndereceğim. Memurlarımıza da başarı belgesi vereceğim. Yeter ki Siirt'te kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirelim."
Projeden sorumlu Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ise, kitap okuma kampanyası ile vatandaşlara kitap okumanın hayatın bir parçası olduğu bilincini aşılamayı amaçladıklarını kaydetti.