En mutlu ülke Nijerya

Dünyada 53 ülkede yapılan ankete göre en mutlu ülke Nijerya olurken, en mutsuz ülke de Fransa oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Dünyada 53 ülkede yapılan "Umut ve Umutsuzluk" anketinin sonuçlarından Nijerya en mutlu, Fransa ise en mutsuz ülke olarak çıktı.

İngiliz Times gazetesinde yer alan habere göre, Gallup şirketi tarafından yapılan ankette en mutlu ülke Nijerya'yı, Vietnam, Gana, Çin ve Brezilya izliyor.

Fransız yazar Victor Hugo'nun kitabından esinlenerek habere "Sefiller" başlığını atan gazete, mutsuz ülkeler sıralamasında Fransa'yı İzlanda, Romanya, Sırbistan ve İngiltere'nin takip ettiğini bildirdi.

"Eğer başladığımız bu yıl size ümitsizlik veriyorsa, büyük olasılıkla Fransız ya da Avrupalısınız" denilen haberde, 2011 yılıyla ilgili Nijeryalıların ve Afganların, Amerikalılardan daha umutlu olduklarının ortaya çıktığı kaydedildi. Anketle, gelişmekte olan ülkelerin gelecekle ilgili daha umutlu olduklarının belirlendiği bildirildi.

Gazete, Fransız düşünür Pascal Bruckner'in ülkesiyle ilgili "Bu eski kıtanın adeti Fransa'da daha da yaygındır; daha iyi yaşadıkça daha çok şikayet ederiz" değerlendirmesine yer verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir