Endeks 67 bini de aştı

İMKB, ilk seansı 864 puan artışla 67.147 puandan kapattı. Dolar son iki yılın en düşük seviyesini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükseliş trendinde hız kesmeyen İMKB yeni bir kapanış rekoru daha kırdı. İlk seans 864 puan ve yüzde 1.3 değer artışla 67.147 puandan geçildi. Son iki yılın en düşük seviyesine gelen dolar ise 1.42 liradan el değiştiriyor.

Yurtiçinde dün Moody’s’in Türkiye için durağan olan görünümünü pozitife çevirmesi ve yurtdışındaki pozitif tabloyla pekişen olumlu hava bugün de etkisini sürdürüyor. Güne alıcılı başlayan İMKB 67.189 puanla yeni tarihi zirvesine ulaştı. Seans 67.147 puandan kapanırken, 1.2 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtdışı endekslerde de yukarı yönlü hareket devam ederken, bugün TSİ 15:15'te düşük oranlı artış beklenen ABD özel sektör istihdam verisi takip edilecek.

Dolar son 2 yılın en düşüğünü gördü

Sabahki işlemlerde son 2 yılın en düşük seviyesinde işlem gören dolar, euro/dolar paritesinin yükselmesinin de etkisiyle geri çekilmesini sürdürüyor. Şu sıra kapalıçarşıda Dolar 1.4180 TL'den, Euro 1.9670 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar ise 1.3860 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.88 ile dünkü kapanışının altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 7.99 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir