Endeks artıda yatay seyirde

İMKB, ilk seansı 16 puan artışla 60.882 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Açılıştaki sınırlı hareketini yatay seyirle sürdüren endeks ilk seansı 16 puan yükselişle 60.882 puandan kapattı.

ABD piyasaları dünkü kapanışını yükselişle gerçekleştirirken bu sabah ABD futurelarında ekside işlemler sürüyor. Avrupa borsaları ise güne hafif artıda başladı. Endekslerde açılışın ardından artıda yatay işlemler sürüyor.

Yurtdışı piyasaların yatay seyirle hareket etmesi ile birlikte İMKB de seans sonunda sınırlı yükseliş gösterdi. Seans içinde en yüksek 61.024 puanı gören borsa tüm zamanların seans içi rekorunu kırarken, satışlarla da 60.673 puana kadar geriledi. İlk seans 60.882 puandan kapanırken, 710 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtiçinde bugün Euro Bölgesi Hizmet Sektörü PMI endeksi verisi, ABD’den saat 15:30’da Tarım Dışı İstihdam & İşsizlik Oranı verisi ve saat 17:00’de Hizmet Sektörü ISM endeksi takip edilecek.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5060 TL'den, Euro 1.9330 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2837 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.08 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.11 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir