Endeks dengeli; dolar gevşedi

Piyasalarda beklenenden iyi gelen dördüncü çeyrek büyüme verisi sonrası olumlu hava etkili.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında yükseliş eğilimi korunuyor. İlk seans 234 puan artışla 56.989 puandan geçildi. Dolar ise 1.52 TL seviyelerine çekilmiş durumda.

Beklenenden iyi gelen büyüme verisi yurtiçi piyasada olumlu havayı pekiştirdi. 2009 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 4 büyümesi beklenen Türkiye ekonomisi yüzde 6 büyüme gösterdi. Yıllık daralma ise yüzde 4.7 oldu. Bu arada dış ticaret açığı 2010 yılı Şubat ayında 640 milyon dolardan 3 milyar 317 milyon dolara çıktı.

Sabah açılış sonrası 56.438 puanı test eden Bileşik Endeks, alımlarla da en yüksek 57.297 puanı gördü. Seans genelinde dengeli görünüm hakim olurken, günün ilk yarısında 1.2 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Tahvil-bono cephesinde gevşeme eğiliminin hız kestiği görülüyor. Dün yüzde 8.78 seviyesinden kapanan 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz bugün yüzde 8.76 seviyesinde yer alıyor.

Merkez Bankası'nın küresel krize karşı aldığı önlemleri geri çekmek için yürüttüğü çalışmaların piyasayı yakından ilgilendirdiği ifade ediliyor. Söz konusu önlemlerin Nisan ayı ortasına kadar netleşeceği belirtilirken, ‘teknik faiz indirimi' gibi spekülasyonların şimdilik piyasanın lehine gözüktüğü kaydediliyor.

Döviz cephesinde ise geri çekilme etkili. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3465 sent seviyesinde yer alırken, yurtiçine dolar 1.52 TL seviyelerine geriledi. Şu sıra bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5215/1.5240 TL düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.5220 TL'den, Euro 2.0500 TL'den el değiştiriyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir