Endeks Gayrimenkul, Ceylan Giyim'e ortak oldu

Endeks Gayrimenkul, 15 milyon lira nakit sermaye koymak suretiyle Ceylan Giyim'in ana ortağı olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ceylan Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş, şirketin ana ortağı ve Genel Müdürü Ayhan Öztürk ile Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş. arasında yapılan stratejik ortaklık görüşmeleri sonucunda Endeks Gayrimenkul'ün, 15 milyon lira nakit sermaye koymak suretiyle şirketin ana ortağı olması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Ceylan Giyim'in İMKB Başkanlığına gönderdiği ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, sermaye artırımına ilişkin yönetim kurulu kararına yer verildi.

Açıklamada, şirketin mevcut finansal ve mali yapısının daha sağlıklı bir hale getirilmesi amacıyla yüksek miktarlı bir nakit girişi gerekliliğinin ortaya çıktığı vurgulanarak, şirketin halka açıklığının yüksek oranlı olduğu göz önüne alınarak gereken nakit ihtiyacının bedelli sermaye artışı ile karşılanması yerine şirkete yeni bir stratejik ana ortak dahil edilmesinin daha uygun olduğuna karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu çerçevede, şirketimiz ana ortağı ve Genel Müdürü Ayhan Öztürk ile Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında yapılan stratejik ortaklık görüşmeleri sonucunda Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin şirketimize 15 milyon lira nakit sermaye koymak suretiyle şirketimizin ana ortağı olması konusunda mutabakata varılmıştır.

Ayhan Öztürk ve Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş.  arasında imzalanan 3 Mayıs 2010 tarihli sözleşmeye göre;

1) Ayhan Öztürk, Şirketimizde ortak olarak kalmaya devam edecek olup, ENDEKS'e hisse satışı yapmayacaktır.

2) Endeks, şirketimize, 15 milyon lira nakit sermaye koyarak ortak olacaktır.

3) Şirketimizin mevcut sermayesi 18 milyon 170 bin lira artırılarak, 6 milyon 830 bin liradan 25 milyon liraya çıkartılacaktır.

4) Artırılan 18 milyon 170 bin lira sermayenin 15 milyon lirası Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Enerji Sanayi ve Tic. A.Ş'ye, 3 milyon 170 bin lirası ise şirketten olan alacağına karşılık Ayhan Öztürk'e tahsis edilecektir.

5) Söz konusu sermaye artırımı sırasında Ayhan Öztürk dışındaki ortakların rüçhan hakları tamamen kısıtlanacaktır.

6) Artırım nakden ve defaten gerçekleştirilecektir.

7) Sermaye artırımı sonrasında Endeks'in şirketimizdeki hisse nispeti yüzde 60 olacaktır.

8) Tüm bu işlemlerin gerçekleştirilebilmesi bakımından Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer tüm yasal mercilere başvurular yapılacak, gerekli merasimler tamamlanacaktır.

9) Ayhan Öztürk, şirketimize ait Ceylan markasını en geç 15 ay içerisinde kayıtlı değerimiz olan 3 milyon 450 bin lira üzerinden satın almayı taahhüt etmiştir."

Açıklamada ayrıca, doğabilecek riskleri karşılamak bakımından Ayhan Öztürk'e ait hisselerin 500 bin lira nominal değerli kısmı üzerinde, 3 yıl süreyle Endeks Gayrimenkul lehine rehin hakkı tesis edileceği belirtilerek, şirketin 20 adet kurucu hissesinin 19 adedine sahip olan Ayhan Öztürk'ün, söz konusu hisseleri Endeks'in ortaklarına tahsisli sermaye artışının ardından bedelsiz olarak devredeceği de kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir