Endekslerin yönü yatay, gözler istihdam verisinde

Borsa ilk seansta 51 bin 600 bölgesinde yataya döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan borsada yatay seyre geçildi. İlk seans 176 puan artışla 51.617 puandan tamamlandı.

Dün ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen Ermeni tasarının, Genel Kurul'dan geçemeyeceği düşüncesi, piyasa üzerindeki olası olumsuz etkiyi ortadan kaldırdı. Asya'daki artı kapanışların ardından ABD vadeli piyasada ve Avrupa'da iyimser hava yaşanması İMKB'nin de artıda seyretmesine destek verdi. 51.753 puana kadar yükselen borsada ardından yatay seyre geçildi. İşlem hacmi ise 780.1 milyon TL düzeyinde kaldı.

Piyasalar TSİ 15:30'dan ABD'den gelecek tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerini bekliyor. Söz konusu verilerin hareketliliği artırabileceği ifade ediliyor.

Benzer sakin görünüm para piyasasında da etkili. Dolar 1.54'ün üzerinde seyrederken, Euro 2.10 TL seviyelerinde hareket ediyor. Dolarda bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5430/1.5475 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.36, Dolar/Yen 89.30 seviyesindeler.

Faizde ise yüzde 9'un üzerinde işlemler devam ediyor. Beklentinin üzerinde gelen enflasyon ve sonrasında MB'nin fiyat artışlarının asıl yılsonunda düşeceği açıklaması faizi yüzde 9'un üzerine taşımıştı. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 9.15 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir