Enerji Bakanı hakkındaki gensoru önergesi Meclis'te

Güler hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 11 Kasım Salı günü yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yoğun gündemine devam edecek olan Meclis, bu hafta Enerji Bakanı hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına karar verecek.

TBMM Genel Kurulu, haftaya, MHP'nin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleriyle başlayacak. Gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 11 Kasım Salı günü yapılacak.

Önergenin gerekçesinde, "Ekonomik krizin aile bütçesine önemli yükler getirdiği, reel sektörün rekabet gücünün azaldığı, maliyetlerin artığı bir dönemde vatandaşı 2008 yılında elektrikte yüzde 60, doğalgazda yüzde 80'lere varan şok zamlarla karşı karşıya getiren, sağlıklı bir enerji piyasası oluşturmayan, enerji arz güvenliği için gerekli tedbirleri sağlamayan, enerji KİT'lerinin şeffaf, etkin ve verimli işletilmesini temin edemeyerek yoğun yolsuzluk iddialarına yol açtığı" yer aldı.

Genel Kurulda, gensoru önergesinin ardından, geçen hafta görüşmeleri yarım kalan bazı varlıkların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin yasa tasarısına devam edilecek. Görüşmeler, 4. maddenin oylamasıyla sürecek.

Kamu İhale Kanunu da ele alınacak

Genel Kurulda, Kamu İhale Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısının da görüşülmesi bekleniyor.

Tasarı, Kamu İhale Kanununun kabul edilmesinden bu yana AB müktesebatında yapılan değişiklikler göz önüne alınarak, ihalelere yönelik yapılacak başvurulara ilişkin incelemelerin kısa süre içerisinde tamamlanmasını mümkün kılacak değişiklikler ile uygulamada yaşanan bazı sorunların çözümüne yönelik düzenlemeleri içeriyor.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından, Türkiye İstatistik Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısının ele alınması planlanıyor.

TBMM Genel Kurulu; 11 Kasım Salı günü 15.00-20.00, 12 Kasım Çarşamba ve 13 Kasım Perşembe günleri ise 11.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.   

    

2009 bütçe görüşmelerine devam edilecek

TBMM PLan ve Bütçe Komisyonu, 2009 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelere devam edecek.    

Komisyonda, yarın ilk oturumda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, ikinci oturumda ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştayın bütçesi 11 Kasım Salı,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kurumların bütçeleri 12 Kasım Çarşamba, Sağlık Bakanlığı bütçesi 13 Kasım Perşembe, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bütçesi ise 14 Kasım Cuma günü ele alacak.

Komisyonlar

Adalet Komisyonu, Türk Borçlar Kanunu Tasarısının görüşmelerine 12 Kasım Çarşamba ve 13 Kasım Perşembe günü devam edecek. 

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon; 12 Kasım Çarşamba günü TRT ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, 13 Kasım Perşembe günü ise Türkiye Kalkınma Bankasının 2006 yılı hesapların inceleyecek.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, 12 Kasım Çarşamba günü "Elektronik Bağımlılık ve Elektronik Bağımlılıkla Mücadele ve Önlemleri" konusunda uzmanlardan bilgi alacak. 

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yasa dışı dinlendiği iddiasını araştırma komisyonu, 11 Kasım Salı günü Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in bilgisine başvuracak.