Enerji iş birliği komisyonu kurulacak

Türkiye-Katar heyetler arası görüşme kapsamında iki ülke enerji iş birliği imkanlarının tespiti için komisyon kurulmasında mutabakat sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye-Katar heyetler arası görüşmede, iki ülke arasında enerji iş birliği imkanlarının tespiti için komisyon kurulması konusunda mutabakat sağlandı.

Alınan bilgiye göre, heyetler arası görüşmede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki ülke arasındaki esas iş birliği alanının enerji olduğunu belirterek, enerji iş birliği imkanlarının tespiti için enerji komisyonu kurulmasını önerdi. Katar Emiri El Thani de bu öneriyi kabul etti.

Bu önerinin ayrıntılarını görüşmek üzere iki ülkenin enerji bakanları, daha sonra bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Katar arasındaki yatırım imkanlarının değerlendirilmesi ve ticaret hacminin artırılması konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Gül, Türk özel sektörünün iş birliğine hazır olduğunu söyledi.

Katar Emiri El Thani de, enerjinin önemine dikkati çekerek, çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi. El Thani, Türkiye'nin pek çok bakımdan olduğu kadar enerji açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Ceyhan'da enerji konusunda depolama çalışmalarının sürdüğünü anımsatarak, Katar'ın da burada bir alan alabileceğini ifade etti. Katar Emiri El Thani'nin de bu teklife sıcak baktığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'ye Katar'da temsilcilik açma izni verdiği için El Thani'ye teşekkür etti.