Enflasyon orta vadeli hedefle uyumlu seyrediyor

Merkez Bankası, ağustos enflasyonundaki çıkışın daha önce de belirtildiği gibi işlenmemiş gıda fiyatlarındaki sert yükselişten kaynaklandığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ağustos enflasyonunu değerlendiren Merkez Bankası, enflasyondaki yükselişin daha önce de belirtildiği gibi işlenmemiş gıda fiyatlarındaki sert yükselişten kaynaklandığını bildirdi. MB, bununla birlikte temel enflasyon göstergelerinin orta vadeli hedeflerle uyumlu seyrini sürdürdüğünü ifade etti.

TCMB, ağustos 2010 fiyat gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerini raporla aktardı: Raporda, ağustos ayında tüketici fiyatları yüzde 0,40 oranında arttığı ve yıllık enflasyonun 0,75 puan yükselerek yüzde 8,33 düzeyinde gerçekleştiği hatırlatıldı.

Söz konusu yükselişte Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti’nde de belirtildiği gibi, işlenmemiş gıda fiyatlarındaki sert yükselişin belirleyici olduğu vurgulandı.

Raporda, hizmet grubu yıllık enflasyonundaki gerilemenin sürdüğüne işaret eden Merkez Bankası, "Temel enflasyon göstergeleri beklendiği şekilde orta vadeli hedeflerle uyumlu seyrini sürdürmüştür" ifadesine yer verdi.

Ağustos Ayı Fiyat Gelişmeleri

Bu konularda ilginizi çekebilir