Engelliler, Avrupa kıtasından Asya'ya pedal çevirdi

Bağcılar Belediyesi’nce gerçekleştirilen "Sessiz Çığlık Bisiklet Korteji" etkinliğinde engelliler, oluşturdukları bisiklet kortejiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanarak Avrupa kıtasından Asya'ya pedal çevirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bağcılar Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen "Uluslararası Barikat Film Festivali" kapsamında engellilerin önündeki barikatların kaldırılması için farkındalık yaratmak amacıyla "Sessiz Çığlık Bisiklet Korteji" düzenlendi.

Bu kapsamda Şişli'den bisikletleriyle yola çıkan engelliler, oluşturdukları kortejle 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne gelip burada balon patlatıp, zil ve düdük çaldı.

Kortejle birlikte bisiklete binip köprüye kadar pedal çeviren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, burada yaptığı açıklamada, "Engelli" ifadesinin, bir engelin önüne çıkmasından kaynaklı olarak kullanıldığını anlatarak, "Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri eğer biz kaldırmış olsaydık, onlar için hiç engelli ifadesi kullanılmamış olurdu. Demek ki esas engel bizde" diye konuştu.

Düzenledikleri bu etkinliği Uluslararası Barikat Film Festivali kapsamında gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Çağırıcı, şunları kaydetti: "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir aradayız. Zihinlerdeki engeli kaldırdığımızda kimseye engelli denmeyeceğini göreceksiniz"

Etkinlik, engelli vatandaşların 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nde şehitler için dua edilmesi ve abideye karanfil bırakılmasıyla sona erdi.