Engellilerden kimseye destek yok

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Koç, 12 Haziran'daki milletvekili seçimlerinde hiçbir siyasi partiyi desteklemeyeceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Engelliler Konfederasyonu Başkanı Ömer Koç, Konfederasyon olarak 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde hiçbir siyasi partiyi desteklememe kararı aldıklarını açıkladı. 

Koç, Konfederasyon Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, engellilerin sözcülüğünü ve savunuculuğunu yapacak temsilcilerin TBMM'de bulunması gerektiğine belirterek, aksi halde engellilerin sorunlarından haberdar dahi olmayanların verdikleriyle yetinmek zorunda olacaklarını söyledi.

Konfederasyon olarak TBMM'ye temsilci göndermeye önem verdiklerini vurgulayan Koç, engellileri milletvekili aday listelerine seçilebilecek sıradan koymaları konusunda siyasi partilere çağrı yaptıklarını ifade etti. Seçime giren siyasi partilerin hiçbirinin bu çağrılarını dikkate almadığını anlatan Koç, bu durumun engelli camiasında büyük hayal kırıklığına neden olduğuna işaret etti.

Koç, Konfederasyonun 2. Olağan Genel Kurulu'nu 7 Mayıs'ta gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Genel Kurul'da oy birliğiyle 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde hiçbir siyasi partiyi desteklememe kararı alınmıştır. Yalnız, örgüt temsilcimiz olmasa da listesine seçilebilecek yerde engelli milletvekili adayı bulunduran siyasi partilerin, o ilde tüm örgütlerimiz ve engelli camiasınca desteklenmesi yönünde tavsiye kararı alındı. Bu kararla ilgili olarak tüm örgütlerimize bilgilendirildi. Toplumumuzun en dezavantajlı sosyal kesimini oluşturan ve çözüm bekleyen yığınla sorunla mücadele ederek hayata tutunmaya çalışan, sayıları 5,8 milyona varan, aileleriyle 20-25 milyonluk bir kitleyi oluşturan engelliler camiası, artık korumacı, himayeci anlayışla verilenlerle yetinmek istemiyor.''

''Ülkemiz geliştikçe yükselen milli gelirden her vatandaş kadar hakkına düşen payı alarak, sosyal hayatın tüm alanlarında var olmak ve onurlu bir yaşamak kavuşmak istiyor'' diyen Koç sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu, sorunların tartışıldığı ve çözüm arandığı yüce Meclis'te engellilerin nüfuslarıyla orantılı bir temsile kavuşmaları ile mümkündür.''

Bu konularda ilginizi çekebilir