”Entegre bir enerji topluluğu haline geldik”

Enerji Grubu, Koç'un gelirlerinin yarısını oluşturuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Enerji Grubu şirketlerinin, Koç Topluluğu gelirlerinin yarısını oluşturan bir grup olduğunu belirterek, "Türkiye'de enerjinin her dalında varız, entegre bir enerji topluluğu haline geldik" dedi.

Koç Holding Enerji Grubu şirketleri Tüpraş, Aygaz, Opet ve Entek A.Ş.'nin tüm Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi, denetlenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Koç Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı.

Memioğlu, protokolün imzalandığı toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz 2 yılda yaşanan krizin şirket ve ülke ekonomilerini olumsuz etkilediğini, Grup şirketlerinde aldıkları tedbirler ve dikkatli politikalarla bu dönemde başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Avrupa'nın 8. büyük rafineri şirketi Tüpraş'ın Türkiye'nin petrol ürünleri tüketiminin yaklaşık yüzde 70'ini karşıladığını hatırlatan Memioğlu, Aygaz'ın Koç Topluluğu Enerji Grubu bünyesinde akaryakıt ve rafineri dışında kalan tüm enerji markalarını şemsiyesi altında toplayarak bu şirketlerin ana hissedarı konumuna geldiğini ve LPG sektöründeki liderliğini sürdürdüğünü belirtti.

Opet'in pazar payını artırmaya devam ettiğinin, beyaz ürünlerde 3., siyah ürünlerde 2. konumunu koruduğunun altını çizen Memioğlu, elektrik üretim şirketi Entek'te yeni yatırımla 300 megavat kapasiteye ulaşıldığını anlattı.

Erol Memioğlu, "Enerji Grubu şirketleri, Koç Topluluğu gelirlerinin yarısını oluşturan bir grup olmuştur. Türkiye'de enerjinin her dalında varız, entegre bir enerji topluluğu haline geldik. Amacımız, zincirde eksik halkaları da tamamlayarak tamamen entegre bir enerji grubu haline gelmek" diye konuştu.

Tüm sektörlerde hareket eden topluluk olduklarını vurgulayan Memioğlu, eksik halkalardan birinin Ar-Ge olduğunu ifade etti.

İmzalan Protokol

Erol Memioğlu ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan tarafından imzalanan işbirliği protokolü, teknoloji geliştirmeye yönelik projeler üretilmesi, ölçme ve test yeteneklerini artıracak şekilde ortak yatırım ve kullanım, AB Çerçeve Programındaki teşviklere açık projelere katılımda işbirliği, ortak bilimsel etkinlikler ve yayınlar geliştirilmesi, sanayinin ihtiyaçlarına göre ders programı ve müfredatlarının güncellenmesi ile ortak teknoloji geliştirme merkezi kurulması ana başlıklarını içeriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir