EOC toplantısı İstanbul'da yapılacak

TMOK kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında düzenlenen organizasyon 20-21 Kasım tarihlerinde yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL- Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC) 37. genel kurul toplantısı 20-21 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında düzenlenen organizasyon, Hilton Exhibition Center'da gerçekleştirilecek.

EOC Başkanı Patrick Hickey ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacgues Rogge'un da katılacağı genel kurulda, 49 Avrupa ülkesinin temsilcileri ile Avrupa Gençlik Yaz ve Kış Oyunları'nı önümüzdeki dönemde düzenleyecek ve sonraki döneme aday olan kentlerin temsilcileri de hazır bulunacak.

Genel kurul süresince TMOK'un 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri de gerçekleştirilecek. 20 Kasım Perşembe günü akşam Çırağan Sarayı'nda yapılacak 100. Yıl Galası'na, genel kurul için İstanbul'da bulunacak yabancı konuklarla birlikte 500 davetli katılacak.

IOC Başkanı Rogge'a fahri doktora unvanı

İstanbul Üniversitesi, genel kurul için İstanbul'da bulunacak IOC Başkanı Rogge'a fahri doktora unvanı verecek.

İstanbul Üniversitesi Mavi Salon'da 21 Kasım Cuma günü yapılacak törende, IOC üyeleri de hazır bulunacak.

Genel kurulda 2016 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak için ilk elemeyi geçerek finale kalan 4 kent adaylıklarıyla ilgili sunum yapacak.

Finale kalan Chicago, Tokyo, Rio de Janeiro ve Madrid kentlerinin temsilcilerinin çalışmalarıyla ilgili bilgi aktarımında bulunacakları ifade edildi.