Erbaa'da orman yangını çıktı

Dokuzçam köyü civarındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKAT - Tokat'ın Erbaa ilçesinde orman yangını çıktı. Yangından 100 hektar alanın etkilendiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Dokuzçam köyü civarındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Kızılçam ağaçlarıyla kaplı 100 hektarlık bir alana yayılan yangına, Amasya ve Tokat ile Tokat'ın Almus, Niksar ve Erbaa ilçelerinden gelen itfaiye araçları, arazöz ve çok sayıda personelle müdahale ediliyor.

Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Dokuzçam ve Narlıdere köylerinin bulunduğu alanda çıkan yangının, anız yangınından çıktığının tahmin edildiğini belirtti.

Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle yapılabildiğini ifade eden Çakır, yangına çevre il ve ilçelerden çok sayıda personel ve araç takviyesiyle müdahalenin aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yürütülüyor. Yangın, ormanın 5 farklı bölgesinde devam ediyor. Ormanlık alandaki alev ve duman, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan görülebiliyor.

Bu arada, Dokuzçam köyü Narlıdere mevkisinde bir evin yandığı öğrenildi. Köylülerin yol kenarındaki ağaçları da daha üst bölümlere sıçramaması için orman işletme müdürlüğü elemanları gözetiminde kestikleri görülüyor.

Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü, yangından 100 hektar alanın etkilendiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir