Erbakan yarın İstanbul'da defnedilecek

Ankara'da Güven Hastanesi'nde tedavi gören Necmettin Erbakan vefat etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan vefat etti.

Ankara'daki Güven Hastanesi'nde tedavi altında olan Erbakan saat 11.40'da kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Milli Görüş lideri 54. Hükümet Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan, sol ayak damarlarındaki iltihaplanma nedeniyle uzun zamandan beri özel Güven Hastanesi'nde tedavi görüyordu. 

Ankara Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş Erbakan'ın 19 Ocak 2011'de kalp rahatsızlığı ve Tromboflebit hastalıkları sebebiyle hastanelerine yatırıldığını, uygulanan tüm tedavilere rağmen kalp hastalığında ilerleme yaşandığını ifade etti. 

Erbakan'ın cenazesi 1 Mart 2011 Salı günü İstanbul Fatih Camiinde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul Merkez Efendi'deki aile kabristanlığına defnedilecek.

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan, vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Ankara'da resmi tören yapılmayacağını söyledi. 

Erbakan için başsağlığı mesajları

Erbakan'ın özgeçmişi

Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926 Sinop'ta doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'nde okuyan Erbakan liseyi birincilikle bitirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden 1948 yılında mezun oldu. Teknik üniversitedeki sınıf arkadaşları arasında Süleyman Demirel ve Turgut Özal da vardı. Fakülte'ye 2. sınıftan başlamıştı. Aynı yıl aynı yerde "Motorlar Kürsüsü"nde Asistan oldu.

Üniversite tarafından 1951'de gönderildiği Almanya'da Reinisch Westfalische Technische Hochschule Aachen: RWTH Aachen (Aachen Teknik Üniversitesi)'da doktorasını yaptı. Alman Ordusu için araştırma yapan DVL Araştırma Merkezi'nde Prof. Dr. Schmidt ile çalışmalar yaptı ve Alman Üniversiteleri’nde doktorasını verdi, 1953'de Doçentlik sınavını vermek üzere İstanbul'a döndü. 27 yaşında 1954'de İTÜ'de Doçent oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Federal Almanya'nın Deutz fabrikalarına gitti. Leopard tanklarını geliştirme çalışmasında araştırma başmühendisi olarak görev aldı (1951-54).

1969'da Adalet Partisi'nden milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edildiği için,Konya'dan bağımsız aday oldu ve iki milletvekili seçtirecek oy alarak milletvekili seçildi. 1970'de Milli Nizam Partisi'ni kurdu, ancak parti kısa bir süre sonra Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. 11 Ekim 1973'de MNP kadrosuyla Milli Selamet Partisi'ni kurdu. 1974-1978 döneminde üç ayrı kaolisyon hükümetinde başbakan yardımcılığı yaptı. 1973 seçimlerinde Milli Selamet Partisi 48 milletvekili çıkardı.Bu dönemde, Kıbrıs Harekâtı'nın yapılmasını savundu, harekattan sonra adanın tamamının ele geçirilmesini savundu. Fakat Ecevit bu görüşte değildi. 17 Kasım 1974'de hükümet dağıldı.Daha sonra 1977 seçimlerinde Milli Selamet Partisi yarı yarıya oy kaybederek 24 milletvekili çıkardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir