Erdoğan 3 bin lira tazminat kazandı

Başbakan Erdoğan, bir köşe yazısında, "kişilik haklarına hakaret ettiği" gerekçesiyle açtığı davada, Aydınlık Gazetesi Yazarı Erdem ve gazeteden 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat 2012'de yayımlanan "Dindar Nesil" başlıklı köşe yazısında, "kişilik haklarına hakaret ettiği" gerekçesiyle açtığı davada, Aydınlık Gazetesi Yazarı Eren Erdem ve gazeteden 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Ece Harika Akyürek ile gazetenin avukatı Hasan Fırat Kayaönü katıldı.

Avukat Akyürek, dava konusu olaya ilişkin delillerin toplandığını belirterek, tazminat talebinde bulundu.

Avukat Kayaönü ise müvekkilinin İslami konularda bilgili olduğunu, dava konusu yazıda da iktidarın eylemlerini ve söylemlerini eleştirdiğini belirterek, "Davacının, konumu gereği bu tarz eleştirilere açık olması gerekir. Yazıda hakaret kastı yoktur. Davanın reddine karar verilsin" dedi.

Davayı kısmen kabul eden Hakim Özden Güler, Yazar Eren Erdem ve gazetesinin, Başbakan Erdoğan'a 3 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, söz konusu yazısıyla "Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği" iddia edilen Erdem ve gazetesinden 5 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.