Erdoğan: 40'ın üzerinde gözaltı var

Başbakan, "Yürütme burada sadece yargının talimatıyla, bu talimatı yerine getirme hususunda görevini ifa ediyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı iddialarına yönelik olan bugün yaşanan gözaltıları değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu ana kadar 40'ı aşkın gözaltının söz konusu olduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero ile düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin soruşturmada, eski kuvvet komutanlarından emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile Emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 16 kişinin gözaltına alındığını ifade etmesi üzerine Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

Eski kuvvet komutanları gözaltında

"Bugün sabah itibarıyla, güvenlik teşkilatlarımız tarafından başlatılmış olan bir gözaltına alma süreci söz konusu. Şu ana kadar 40'ı aşkın bir gözaltı söz konusu. Tabii olay yargıyla ilgili bir olay. Yargıya intikal etmiş bir olay.

Yürütme, burada sadece yargının talimatıyla, bu verilen talimatı yerine getirme  hususunda görevini ifa ediyor. Şu anda tabii akıbeti nedir, ne değildir onu bilemiyorum. Ancak güvenlik güçleri yargıya bu teslimi yaptıktan sonra yargı değerlendirmesini yapacaktır ve biz de ondan sonra öğrenebileceğiz. Ben İspanya'dan bu işi takip etmeniz sebebiyle de teşekkür ediyorum."

İstanbul Adliyesi'nde bomba alarmı

Bu arada bir bomba ihbarı üzerine, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi ve çevresinde hareketlilik yaşandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler, bomba alarmı nedeniyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin çevresindeki iş yerleri ve evlerde arama yaptı.

Balyoz Planı iddialarına ilişkin aramaların yapılması talimatını veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki yerleşkesinin çevresinde, Çırağan Caddesi üzerinde bulunan bazı iş yerleri ve evlerde, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yunus timleri tarafından arama yapıldı.

Arama çerçevesinde, iş yerleri ve evlerde bulunan bazı şüphelilerin de kimlik bilgileri kontrol edildi.

Ayrıca polis ekipleri, cadde üzerinden geçen bazı şüpheli araçları da durdurarak, içerisinde arama yaptı. Araç içerisindeki bazı kişilerin de kimlik bilgilerine başvuruldu.

Adliye binasının ana giriş kapısının karşısındaki ve yakınındaki yerlerde yapılan aramaların ardından, emniyet güçlerinin bu alandaki geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir