Erdoğan, 4/C'de kararlı

Dün iki kadın Tekel işçisiyle görüşen Erdoğan, işçiler için 4/C'den farklı bir çözüm yolunun bulunmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TEKEL işçisi kadınların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptıkları görüşmede, Erdoğan'ın tek çözüm olarak 4-C'yi önerdiği belirtildi.

Görüşmeyi yapan TEKEL işçileri Arife Güneş ve Müzeyyen Ermin, TÜRK-İŞ önünde basın açıklaması yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile görüşmek üzere Keçiören'deki evine gittiklerini belirten kadın işçiler, "Biz hanımefendi ile görüşmek üzere gittik, 3.5 saat bekledik. Sürpriz oldu. Başbakan ile görüştük" dediler.

Aracı olmadan Başbakan ile görüştüklerini anlatan kadın işçiler, konuşmanın içeriğinde 4-C'den başka bir şey olmadığını öne sürdüler.

Kadın işçiler, "Başbakan bize, 'geri dönün. Sizin için 4-C'den farklı çözüm yok' dedi. Bayan ve çocukların orada olmasından üzgün olduğunu, sendikaların 4-C konusunda işçileri yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Bize, 'gidin arkadaşlarınızla konuşun. 4-C'yi alın, gidin. Başka çözüm yok, ay sonuna kadar size müdahale etmiyoruz. Müsaade ediyoruz, ama kusura bakmayın, ay sonundan sonra müdahale edeceğiz ve böyle bir eyleme de bir daha izin vermeyeceğiz' dedi" iddiasında bulundular.

Bunun üzerine açıklamayı dinleyen işçiler, tepkilerini dile getirerek hükümet aleyhine sloganlar attı. Açıklamayı yapan kadın işçilerden birisi de "Ölmek var, dönmek yok" dedi.

Açıklamayı dinleyen işçilerden birinin, "Dün görüşmenin ardından tatmin olduğunuzu söylemiştiniz. Neden böyle dediniz?" sorusu üzerine, kadın işçiler, "Başbakan olarak iki bayan işçiyi kabul ettiği için memnun olduğumuzu söyledik. Konunun içeriğinden tatmin olduğumuzu söylemedik. Bu konuda bir yanlış anlama olmuş. Başbakan bize '4-C'den başka bir şey yok' dedi" diye konuştular.

Bu konularda ilginizi çekebilir