Erdoğan: AB ile müzakere için referandum yapabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre'de kendisini hedef alan mitingi eleştirerek, "Boşu boşuna buralara gelinmedi... Şu anda 16 Nisan'da bir referandum yapıyoruz. Arkasından müzakereler için de bir referandum yapma yoluna gidebiliriz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya'da Tatlıdil Forumu akşam yemeği ve kapanış törenine katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelere devam edilip edilmemesi için referandum yapılabileceğini söyledi.

Erdoğan, "Boşu boşuna buralara gelinmedi. İşte bugün İsviçre Parlamentosunda bakıyorsunuz, ileri derecedeki aşırı terör örgütleri -parlamento, dikkat edin- orada benim resmimi koyuyor, yanında şakağıma silah dayıyor. Böyle bir mantık, böyle bir anlayış olabilir mi? Bu ülke İsviçre. Bunun benzerleri çok. Şu anda 16 Nisan'da bir referandum yapıyoruz. Arkasından müzakereler için de bir referandum yapma yoluna gidebiliriz ve milletimiz ne karar verirse o karara da uyarız.

Bazı Avrupa ülkelerinde bize karşı uygulanan tavır karşısında, sabrın da bir sınırının olduğunun bilinmesi gerekiyor. Dört sandalye uğruna, 400 yıllık ilişkinin gözden çıkarılmasını, her gün ülkemizin, milletimizin, diplomatlarımızın ve bakanlarımızın tahkir edilmesini sineye çekemeyiz. Avrupalı siyasetçilerden bu yanlış tavırlarından bir an önce vazgeçmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dışişleri, İsviçre'deki gösteriyi protesto ettiDışişleri, İsviçre'deki gösteriyi protesto etti

Bu konularda ilginizi çekebilir