Erdoğan, Almanya'ya gidiyor

Erdoğan, Merkel ile Berlin'de yapacağı görüşmede, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Şansölyesi Angela Merkel'in daveti üzerine, 3-4 Şubat 2014 tarihlerinde beraberindeki bir heyetle Almanya'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın Alman mevkidaşı Merkel ile Berlin'de salı günü yapacağı görüşmede, ikili ilişkilerin tüm veçheleriyle ele alınması, ayrıca Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Başbakan Erdoğan, bu ziyaret çerçevesinde, Federal Şansölye Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı, AFC Koalisyon Hükümeti'nin ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel'i ve Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i kabul edecek.

Erdoğan, Berlin'deki temasları çerçevesinde Almanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Alman Dış Politika Cemiyeti'nde (DGAP) bir konuşma yapacak, ayrıca Berlin Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından düzenlenecek etkinlik kapsamında Almanya'daki vatandaşlarla bir araya gelecek.

Erdoğan'ın Almanya'yı ziyaretinin dost ve müttefik iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda ilerletilmesine katkıda bulunması, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişine imkân sağlaması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir