Erdoğan, Anayasa değişikliğinde kararlı

Başbakan, grup toplantısında yaptığı konuşmada "Eğer hayal kırıklığı yaratırsak bu milletin ahı yakımıza yapışacaktır" diyer konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Grup toplantısında anayasa değişikliğinde gelinen noktayı değerlendiren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin AK Partiyi prangaları kırsın diye iktidara getirdiğini belirterek, "Eğer hayal kırıklığı yaratırsak bu milletin ahı yakımıza yapışacaktır" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında, anayasa değişikliğinde gelinen noktayı değerlendirmek üzere toplandıklarını söyledi.

"Beylik sözlerin ötesinde gönülden konuşmak istediğini" belirten Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı konular satır başlarıyla şöyle:

-Yıllarca ülkeye demokrasiyi çok gördüler. Milletimizde değişimi, dönüşümü reddeden, içine kapanan, kabuğunu kıramayan bir anlayış var. Milletimiz AK Partiyi prangaları kırsın diye iktidara getirdi. Bu şuurla hareket ediyoruz. Eğer hayal kırıklığı yaratırsak bu milletin ahı yakımıza yapışacaktır.

-Bizi yolsuzlukla suçlayanlar yaptığınız bir şeyi söyleyin, bir eser söyleyin. Bu iktidar her yere eserini koymuştur. Bugün çıkıp konuşanlar; 24 saat yayın yapan TRT Şeş var. Nankörlük yapma. Nazım Hikmet'e vatandaşlık yolu açan bir iktidar var. Çünkü, biz Allah'tan başka kimseden korkmayız, Allah'tan başka kimseye muhabbetimiz yok. Ağır bedeller ödedik. Engelleri bir bir aşarak bugünlere geldik. Milletimizin rotasından sapmadık.

-7,5 yılda her türlü iftirayla üzerimize geldiler. Partilerinin kapatılmasından nemalananları gördü bu ülke. Herkes unutsa biz Danıştay saldırısını, atılan manşetleri unutmayacak, aziz milletimize unutturmayacağız. Milletim 10 yıllardır iradesine ipotek konulduğunu unutmasın.

-Bize halkımızdan başka talimat verebilecek bir güç yeryüzünde yok. Farkımız bu... Onun için 'millete gidelim' diyoruz. Anayasa değişikliğiyle amacımız Türkiye'yi her açıdan büyütmektir.

-Biz Türkiye'nin ayağındaki prangaları çözmek için yola çıktık.

Muhalefete yüklendi

Sağır duvarların içerisine hapsolamayacaklarını belirten Erdoğan, ''Biz Ankara'ya hapsolamayız ama Ankara'ya hapsolmaktan başka hiçbir mahareti olmayanları şu Parlamentoda görüyoruz. Bunlar bu ülkede tek başlarına iktidar olamasalar bile geldiler kenarından, köşesinden iktidarın şöyle bir tadını aldılar. Ne yaptıklarını, ortaya ne koyduklarını gördük. Bugün, bu ekibi yolsuzlukla suçlayanlar yahu siz acaba iktidarınız döneminizde ne yaptınız? Bir şey söyleyin, 'şunu yaptık' deyin. Bir eser söyleyin" dedi.

''Nankörlük yapma"

TRT6'nın 24 saat yayın yaptığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Nankörlük yapma. 'Ana dilini öğrenmek istiyorsan git kursunu aç, orada öğren' diyen bir AK Parti iktidarı var. Bu ülkede her şeye rağmen Nazım Hikmet mi bu ülkeye gelecek, vatandaşlık yolunu açan bir iktidar var. Ahmet Kaya'ya, buyursun gelsin ona da o yolu açan bir iktidar var. Çünkü biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bizim Hakk'a olan muhabbetimizi kimseyle tartışmamız mümkün değildir. Dolayısıyla atacağımız, attığımız adımları buna göre attık. Çok ağır bedeller ödedik, ciddi engellerle karşılaştık. Biz artık bu bedelleri, bu faturaları tekrar tekrar ödemek istemiyor, milletimize de ödetilmesine razı olmuyoruz. Önümüze çekilen setleri bir bir devirerek karşımıza çıkarılan engelleri bir bir aşarak bugünlere geldik. Kirli oyunlara, provokasyonlara, saldırılara, hakaretlere rağmen yolumuzdan dönmedik. Milletimizin rotasından sapmadık. Bizim daha yukarılarda olmamız lazım. İşte onun için 2023'te Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde farklı hedef koyduk ve 'dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yerimizi alacağız' dedik. Bunu bu millet hak etti, bunu da başaracağız.

Anayasa'nın değişmesi gerek

Erdoğan, Anayasa değişikliği yapmaktaki tek hedeflerinin Türkiye'yi her açıdan büyütmek ve geliştirmek olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin ayağındaki prangaları söküp almak için bu yola çıktıklarını anlattı. ''Biz Türkiye'nin büyümesine engel teşkil eden o darbe anayasasını demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşturmak için yola çıkık'' diyen Erdoğan, Türkiye'nin tekrar tekrar ağır bedeller ödememesi, aynı acıları yaşamaması için Anayasanın değişmesi gerektiğini ifade etiklerini söyledi.

''Türkiye adeta siyasi parti mezarlığına dönüştü'' diyen Erdoğan, kapatma şartlarına hiç dokunmadan, kapatma kararına etki etmeden, sadece ve sadece siyasetin de söz sahibi olması gerektiğini savunduklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir